Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την καταδίωξη και τον τραυματισμό του 16χρονου

Ο ανήλικος οδηγός αυτοκινήτου δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταδίωξη 16χρονου οδηγού στη Θεσσαλονίκη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Θεσσαλονίκη - Καταδίωξη 16χρονου οδηγού αυτοκινήτου: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό και τον πυροβολισμό στο κεφάλι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη και τον σοβαρότατο τραυματισμό 16χρονου από τα πυρά αστυνομικού. Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έκανε χρήση του όπλου του και με εισαγγελική εντολή παραμένει υπό κράτηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι ο ανήλικος οδηγός, αγνοώντας τις εντολές των αστυνομικών, ενεργούσε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά προπορευόμενο δίκυκλο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών. «Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός - οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

» Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

» Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών.

» Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους».

»Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ.

»Για το συμβάν άμεσα ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει τη διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη.

» Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης».

Θεσσαλονίκη: Αιματηρή καταδίωξη 16χρονου οδηγού  - Συνελήφθη αστυνομικός για τον πυροβολισμό

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12) συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγό αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Πρόκειται για άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα, και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα η ATHENS VOICE, οι συγγενείς του βαριά τραυματισμένου αγοριού είναι εξοργισμένοι επειδή οι αστυνομικοί που καταδίωξαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 16χρονος, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι τον ανήλικο. Ο 16χρονος στη μια σήμερα (5/12) τα ξημερώματα πήγε σε πρατήριο καυσίμων στην οδό Μοναστηρίου, με ένα όχημα τύπου βαν. Ζήτησε από τον υπάλληλο να γεμίσει το ντεπόζιτο. Όμως όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει, ο 16χρονος έβαλε μπροστά και εξαφανίστηκε. Ο υπάλληλος του πρατηρίου κάλεσε αμέσως το «100» και αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του οχήματος. Λίγο πριν τις γραμμές του τρένου στη Συμμαχική Οδό, ο 16χρονος έχασε τον έλεγχο και το όχημα του κατέληξε πάνω σε μια μάντρα, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cotw9gd1mtvd)

Θεσσαλονίκη: Η οικογένεια του 16χρονου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών

Οι ομόφυλοι του έχουν συγκεντρωθεί στο σπίτι της οικογένειας του 16χρονου, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν. Ο φόβος των αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι να μην υπάρξουν επεισόδια λόγω το βαρύτατου τραυματισμού και βίαιες αντιδράσεις, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχα περιστατικά. Για αυτό τον λόγο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη σε επαφή με μέλη της οικογένειας του 16χρονου, στους οποίους έχει δοθεί η διαβεβαίωση πως οι συμμετέχοντες στην καταδίωξη ενήργησαν κατά τρόπο παράνομο, θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cotutxuwbmgx)

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν, επιμένουν πως απειλήθηκε η ζωή τους από τον οδηγό του οχήματος, αφού προσπάθησε να τους εμβολίσει με το όχημα του ενώ παρά τις διαρκείς εκκλήσεις τους να παραδοθεί, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή του ίδιου και των αστυνομικών, αλλά και άλλων οδηγών που την ώρα της καταδίωξης, κινδύνευσαν από την οδήγηση του.

Ως προς την υγεία του 16χρονου αγοριού, οι γιατροί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, δίνουν τιτάνιο αγώνα ώστε να τον κρατήσουν στη ζωή. Το τραύμα στο κεφάλι είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση, έχει λάβει ήδη βιντεοληπτικό υλικό από διάφορες κάμερες κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν το βαν και τα περιπολικά, ενώ έχει λάβει ήδη τις πρώτες καταθέσεις από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cotovpl2cyjd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ