Ελλαδα

Αναβρασμός στην κοινότητα των Ρομά Θεσσαλονίκης μετά τον τραυματισμό 16χρονου από αστυνομικούς

Πώς έγινε η καταδίωξη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε ο 16χρονος οδηγός αυτοκινήτου από αστυνομικούς
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Θεσσαλονίκη: Ο τραυματισμός 16χρονου Ρομά σε καταδίωξη αστυνομικών - Φόβοι για επεισόδια από συγγενείς του

Προσπάθειες για να αποτραπούν φαινόμενα εκδίκησης καταβάλουν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί μετά τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 16χρονου Ρομά έπειτα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγγενείς του βαριά τραυματισμένου αγοριού είναι εξοργισμένοι επειδή οι αστυνομικοί που καταδίωξαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 16χρονος, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι τον ανήλικο. Ο 16χρονος στη μια σήμερα (5/12) τα ξημερώματα πήγε σε πρατήριο καυσίμων στην οδό Μοναστηρίου, με ένα όχημα τύπου βαν. Ζήτησε από τον υπάλληλο να γεμίσει το ντεπόζιτο. Όμως όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει, ο 16χρονος έβαλε μπροστά και εξαφανίστηκε. Ο υπάλληλος του πρατηρίου κάλεσε αμέσως το «100» και αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του οχήματος. Λίγο πριν τις γραμμές του τρένου στη Συμμαχική Οδό, ο 16χρονος έχασε τον έλεγχο και το όχημα του κατέληξε πάνω σε μια μάντρα, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Προηγουμένως όμως, είχε προσπαθήσει να εμβολίσει ένα περιπολικό, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη. Αναγκάστηκαν έτσι να ανοίξουν πυρ και μια από τις σφαίρες, βρήκε τον 16χρονο στο κεφάλι.

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη με έναν 16χρονο σοβαρά τραυματία | 05/12/2022 | ΕΡΤ

Θεσσαλονίκη: Η οικογένεια του 16χρονου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών

Οι ομόφυλοι του έχουν συγκεντρωθεί στο σπίτι της οικογένειας του 16χρονου, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν. Ο φόβος των αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι να μην υπάρξουν επεισόδια λόγω το βαρύτατου τραυματισμού και βίαιες αντιδράσεις, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχα περιστατικά. Για αυτό τον λόγο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη σε επαφή με μέλη της οικογένειας του 16χρονου, στους οποίους έχει δοθεί η διαβεβαίωση πως οι συμμετέχοντες στην καταδίωξη ενήργησαν κατά τρόπο παράνομο, θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν, επιμένουν πως απειλήθηκε η ζωή τους από τον οδηγό του οχήματος, αφού προσπάθησε να τους εμβολίσει με το όχημα του ενώ παρά τις διαρκείς εκκλήσεις τους να παραδοθεί, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή του ίδιου και των αστυνομικών, αλλά και άλλων οδηγών που την ώρα της καταδίωξης, κινδύνευσαν από την οδήγηση του.

Θεσσαλονίκη: Ποια η κατάσταση του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ως προς την υγεία του 16χρονου αγοριού, οι γιατροί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, δίνουν τιτάνιο αγώνα ώστε να τον κρατήσουν στη ζωή. Το τραύμα στο κεφάλι είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση, έχει λάβει ήδη βιντεοληπτικό υλικό από διάφορες κάμερες κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν το βαν και τα περιπολικά, ενώ έχει λάβει ήδη τις πρώτες καταθέσεις από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με καταδίωξη, πυροβολισμούς και τραυματία – 16χρονος ο δράστης  | Σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ