Ελλαδα

Σύζυγος Γεννηματά: Στην κηδεία της Φώφης η «Κιβωτός του Κόσμου» μάζεψε 31.000 ευρώ

Τι αποκάλυψε ο Ανδρέας Τσούνης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύζυγος Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης: Στην κηδεία της Φώφης η «Κιβωτός του Κόσμου» μάζεψε 31.000 ευρώ

Για το ποσό που συγκεντρώθηκε από την Κιβωτό του Κόσμου στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά μίλησε ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης.

«Εμείς είπαμε στον κόσμο όποιος ήθελε να καταθέσει αντί στεφάνων υπέρ της Κιβωτού του Κόσμου, ας το κάνει. Δεν δώσαμε εμείς λεφτά. Δεν μαζέψαμε εμείς λεφτά. Και από εκεί και πέρα μας ενημέρωσαν ότι μαζεύτηκε το συγκεκριμένο ποσό. Δεν είχαμε και κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε το πόσο ή τη διαδικασία», είπε αρχικά ο κ. Τσούνης μιλώντας στον ALPHA.

«Μας είπαν ότι στη μνήμη της Φώφης μαζεύτηκαν 31.000 ευρώ. Εμείς δεν ξέραμε το ακριβές ποσό που μπήκε στου κουτί που είχαν στήσει στην κηδεία. Δεν είχαμε και κάποιον λόγο να το παρακολουθήσουμε. Οι ίδιοι μας είπαν ότι μπήκε αυτό το ποσό. Τώρα αν είχε συγκεντρωθεί το διπλάσιο ποσό εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Γιατί οι λογαριασμοί ήταν αυτοί και όποιος ήθελε έβαζε και δεν είχαμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε οτιδήποτε», κατέληξε ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του π. Αντώνιου και 10 προσώπων

Την ίδια ώρα, εισαγγελική παραγγελία για γενικευμένο και σε βάθος έλεγχο των οικονομικών της «Κιβωτού του Κόσμου» δόθηκε στην Οικονομική Αστυνομία από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη. Η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού και έντεκα φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν σε τέσσερα κακουργήματα:

  • υπεξαίρεση
  • απιστία
  • φοροδιαφυγή
  • ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία δίνεται εντολή για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του, έρευνα για πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους. Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άνοιγμα λογαριασμών την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.