Ελλαδα

Αθηνών - Κορίνθου: Δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας οδού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθηνών - Κορίνθου: Δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα
© YouTube

Αθηνών - Κορίνθου - Πτώση βράων: Δόθηκαν στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η ΛΕΑ 

Δόθηκαν στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η ΛΕΑ στην Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή της Κινέτας, όπου υπάρχει το πρόβλημα με την πτώση των βράχων.

Συνεργεία της Ολυμπίας οδού τοποθέτησαν πρόχειρα τσιμεντένια διαζώματα κι έτσι δόθηκαν στην κυκλοφορία.

«Μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο Κινέτας έως τον κόμβο Πάχης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Αποδόθηκαν στην κυκλοφορία η Λ.Ε.Α. και η δεξιά λωρίδα», αναφέρει η ανακοίνωση της Τροχαίας.

Αθηνών-Κορίνθου: Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

«Νωρίς το πρωί σήμερα αποκολλήθηκε βράχος στην απόκρημνη περιοχή της Κακιάς Σκάλας, κομμάτια του οποίου κατέληξαν στο οδόστρωμα στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Αμέσως με εντολή της Τροχαίας εξετράπη η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα από τον κόμβο Κινέτας (55,8 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Για την ενημέρωση των οδηγών που κινούνται από Κόρινθο προς Αθήνα, η κυκλοφορία διεξάγεται αυτή την ώρα από την Π.Ε.Ο. και ήδη τοποθετούνται new jersey μεταξύ δεξιάς και μεσαίας λωρίδας, με στόχο να αποδοθεί η δεξιά λωρίδα στην κυκλοφορία εντός της ημέρας.

Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών της ειδικής ομάδας αλπινιστών, οι οποίοι συνεχίζουν το ''ξεσκάρωμα'' (καθαρισμός χαλαρών σημείων που έχουν διαταραχθεί) σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω και εκτός των ορίων του Έργου.

Παράλληλα, δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης στο σημείο, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι Μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού μαζί με τους αλπινιστές και την εξειδικευμένη εταιρία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της βραχώδους περιοχής της Κακιάς Σκάλας βρίσκονται στο σημείο και από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου εργάζονται για την αποκατάσταση των συνεπειών της πτώσης και την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ