Ελλαδα

Σε 40χρονη μητέρα η καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας - Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση

«Ήθελε να δώσει ζωή»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση καρδιάς της 21χρονης φοιτήτριας - Διήρκησε περίπου 4 ώρες

Σε 40χρονη μητέρα χτυπάει πλέον η καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ.

Το πρωί της Τρίτης (29/11) στο Ωνάσειο ξεκίνησε η μεταμόσχευση καρδιάς στην 40χρονη και στο Ιπποκράτειο μεταμόσχευση ήπατος σε έναν άνδρα που σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, βρισκόταν σε αναμονή για συμβατό όργανο πάρα πολύ καιρό.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση της καρδιάς στην 40χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποστηριζόταν με δυο μηχανήματα. Η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε και η καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας πλέον χτυπάει μέσα στην 40χρονη μητέρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επέμβαση είχε διάρκεια περίπου 4 ώρες και η 40χρονη μετά την επέμβαση είναι σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ του Ωνασείου, ενώ υποστηρίζεται ακόμα η καρδιακή της λειτουργία.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά.

Σε ό,τι αφορά τους νεφρούς της κοπέλας γίνονται ειδικά τεστ για να βρεθούν οι συμβατοί λήπτες. Οι κερατοειδείς θα ελεγχθούν στο ΑΧΕΠΑ και θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για να μεταμοσχευτούν.

Οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

«Της ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και το έκανε»

Η μητέρας της 21χρονης φοιτήτριας μίλησε για το «θαύμα» που έκανε η κόρη της μέσω του θανάτου της.

«Ήταν ένα θαύμα. Της ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή. Ήταν επιθυμία της» είπε η μητέρα της 21χρονης.

«Ήταν επιθυμία του παιδιού μας», ανέφερε από την πλευρά του ο πατέρας της.