Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Σε Ωνάσειο και Ιπποκράτειο τα όργανα της 21χρονης φοιτήτριας

«Η καρδιά της χτυπούσε, ποιοι είμαστε εμείς που θα την σταματούσαμε»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Σε Ωνάσειο και Ιπποκράτειο τα όργανα της 21χρονης που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ζωή μέσα από τον θάνατό της θα δώσει η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε από ΙΧ που οδηγούσε ένας 26χρονος στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα της νεαρής κοπέλας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση για τη δωρεά των οργάνων της φοιτήτριας.

Για τη λήψη των οργάνων αναμένονται το βράδυ ειδικά κλιμάκια γιατρών από «Ωνάσειο» και «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις προ της λήψης μοσχευμάτων, οπότε και η διαδικασία προχωράει. Θα ακολουθήσει και άλλη διαδικασία εξετάσεων, όπως είθισται, μετά τη λήψη, ώστε να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση προκειμένου να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.

«Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος για μας. Την τελευταία φορά που την είδα σε αυτό το κρεβάτι με τα εκατοντάδες καλώδια και σωληνάκια. Η καρδιά της χτυπούσε - ποιοι είμαστε εμείς που θα την σταματούσαμε», ανέφερε η μητέρα της 21χρονης.

Η οικογένεια της 21χρονης είναι συντετριμμένη. «Το σπίτι μας ντύθηκε οριστικά στα μαύρα. Αυτό είναι ασήκωτο για όλους μας. Δεν μπορεί κανείς να το πιστέψει και δεν ξέρω αν θα το αντέξουν οι γονείς της. Είναι σε άθλια κατάσταση όπως και η μικρή της αδελφή. Όλοι μας», είπε συγγενής της φοιτήτριας στο ekriti.gr.

Προφυλακιστέος ο 26χρονος οδηγός για την παράσυρση της 21χρονης φοιτήτριας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε με το αυτοκίνητο την 21χρονη φοιτήτρια. Η 19χρονη συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο 26χρονος ανέφερε στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της απολογίας του πως «δεν είναι ώρα, να δώσω εξηγήσεις. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια» και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Από την πλευρά της η 19χρονη συνεπιβάτιδά του επεσήμανε στην απολογία της πως η ίδια έλεγε στον 26χρονο να σταματήσει το όχημα για να κατέβει, και αυτός της χάιδευε το χέρι προσπαθώντας να την καθησυχάσει και της έλεγε να μην ανησυχεί.