Ελλαδα

Κολωνός: Η μητέρα δούλευε στο ταξί, την ώρα που η φωτιά έκαιγε το διαμέρισμα (βίντεο)

Στον εισαγγελέα ο πατέρας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στον Κολωνό - Η πυρκαγιά στο διαμέρισμα, ο μεθυσμένος πατέρας και ο 5χρονος στη ΜΕΘ

Νέα στοιχεία για τη φωτιά στον Κολωνό έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Την ώρα που ο πατέρας της οικογένειας συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, έγινε γνωστό ότι η μητέρα δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό, καθώς δούλευε σε ταξί.

Το 5χρονο αγόρι που απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες από το φλεγόμενο διαμέρισμα, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Νοσηλεύεται πλέον στη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παίδων».

Η μητέρα δεν γνώριζε το παραμικρό για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο σπίτι της οικογένειας, καθώς την κρίσιμη ώρα εργαζόταν στο ταξί.

Το 5χρονο αγόρι επανήλθε στη ζωή έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, παρά το γεγονός ότι δεν είχε σφυγμούς για αρκετή ώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στους αστυνομικούς οι θεράποντες ιατροί, η ζωή του αγοριού κρέμεται από μια κλωστή.

Την ίδια στιγμή στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες από το εσωτερικό του διαμερίσματος στην οδό Αλκυόνης στον Κολωνό, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Μεθυσμένος ο πατέρας στον Κολωνό την ώρα που η φωτιά έκαιγε το διαμέρισμα με τα παιδιά μέσα

Ο πατέρας και τα άλλα δύο αδέλφια του 5χρονου είναι καλά στην υγεία τους, έχοντας ωστόσο εισπνεύσει αρκετό καπνό. Το σπίτι τους στον Κολωνό τυλίχθηκε στις φλόγες χθες, Κυριακή, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ.

Η πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο, βρήκε δύο έντρομα παιδιά, έναν πατέρα μεθυσμένο που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει εξαιτίας του αλκοόλ, ενώ οι γείτονες και τα αδέλφια του 5χρονου φώναζαν πως ο αδελφός τους έχει εγκλωβιστεί. Οι πυροσβέστες κατάφεραν και τον εντόπισαν σε δωμάτιο του σπιτιού. Παρόλο που το παιδί δεν είχε αρχικά σφυγμούς, έπειτα από τιτάνιο αγώνα το παιδί επανήλθε.

Ο πατέρας των τριών ανήλικων παιδιών συνελήφθη. Η μητέρα τους βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο και πιθανόν σήμερα να λάβουν εξιτήριο.

Ως προς τα αίτια της φωτιάς στον Κολωνό, τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής εκτιμούν πως πιθανόν να πρόκειται για ατύχημα, το οποίο προκλήθηκε είτε από ηλεκτρική συσκευή είτε από ανθρώπινο χέρι.