Κοσμος

Η σταρ της βρετανικής pop Dua Lipa έλαβε και επίσημα την αλβανική υπηκοότητα

«Θα είμαι Αλβανίδα και με χαρτιά» δήλωσε

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Dua Lipa: Έλαβε την αλβανική υπηκοότητα - Η μεγάλη συναυλία στα Τίρανα

Αλβανίδα υπήκοος είναι και επίσημα από την Κυριακή η διεθνής σταρ της pop μουσικής Dua Lipa, καθώς σε μία επίσημη τελετή η Βρετανίδα αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, έλαβε την αλβανική υπηκοότητα.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι τίμησε τη Dua Lipa για τη συνεισφορά της στη διάδοση της φήμης των Αλβανών διεθνώς μέσω της μουσικής της, ενώ η τελετή έλαβε χώρα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική αυτοκρατορία.
 
«Θα είμαι Αλβανίδα και με χαρτιά», είπε η Lipa πριν δώσει τον όρκο της υπηκοότητας στο δημαρχείο των Τιράνων.  Στην ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία παλαιότερα επικρίθηκε έντονα για την ανάρτησή της στα social media σχετικά με τη «Μεγάλη Αλβανία», μοιράστηκε στιγμές από την επίσημη τελετή, ευχαριστώντας τον πρόεδρο και τον Bajram Begaj και τον Δήμαρχο των Τιράνων Erion Veliaj γράφοντας στα αλβανικά «ευχαριστώ, νιώθω πολύ υπερήφανη».

Η τραγουδίστρια θα ολοκληρώσει την ετήσια περιοδεία συναυλιών της στην κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων τη Δευτέρα για να τιμήσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

H Dua Lipa να τραγουδά σε ηλικία πέντε ετών και επηρεάστηκε μουσικά από τον πατέρα της, πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα ροκ συγκροτήματος. Αρχισε ν’ ανεβάζει τα τραγούδια της στο YouTube όταν ήταν 14 ετών. Το πρώτο της άλμπουμ με τον τίτλο Dua Lipa κυκλοφόρησε το 2017, ενώ δύο χρόνια αργότερα κέρδισε το βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη. Μαζί με τον πατέρα της ίδρυσε το 2016 το ίδρυμα Sunny Hill για να συγκεντρώσει κεφάλαια από τις ετήσιες συναυλίες οι οποίες πραγματοποιούνται στην πατρίδα της, το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.