Ελλαδα

Σκυλακάκης για πλειστηριασμό κατοικίας Κολοβού: Έγινε το 2019 με νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ

Tι είπε σε επιτροπή της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκυλακάκης για Κολοβού: Ο πλειστηριασμός της κατοικίας έγινε το 2019 με νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ<
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης © Εurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Θεόδωρος Σκυλακάκης για πλειστηριασμό κατοικίας δημοσιογράφου

Για υποκρισία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ο Θόδωρος Σκυλακάκης στη Βουλή, για την επιλογή του να συμπαρασταθεί στη δημοσιογράφο Κολοβού η οποία έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό. 

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έψαξα και το έχω στο κινητό, πότε βγήκε στο προσκήνιο η υπόθεση; Πότε βγήκε σε πλειστηριασμό; 20-3-19. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; να μου θυμίσετε που βγήκε σε πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε;», αναρωτήθηκε αρχικά ο υπουργός και πρόσθεσε: « δεν θα πω να πηγαίνεις στο σπίτι της κυρίας και να λες τι φοβερό πράγμα που συνέβη όταν με δική σου νομοθεσία βγήκε, αλλά η λέξη υποκρισία τριγυρίζει στο μυαλό μου».

Η κ. Κολοβού έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό για χρέη σε πιστωτικές κάρτες. Η δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για να την απομακρύνουν, καθώς έχασε την πρώτη της κατοικία σε πλειστηριασμό για οφειλές 15.000 ευρώ. «Ήρθαν τα κοράκια!! Έξω από την πόρτα μου! Αβύδου 146 Άνω Ιλίσια», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook. 

H διαδικασία της έξωσης σταμάτησε με τη μεταφορική εταιρία να αποχωρεί από το σημείο, έχοντας αφαιρέσει μόνο μερικά έπιπλα. Στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού βρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης. 

Στην ενημέρωσή της η ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Θ. Σκυλάκακης: Η αναφορά στην ενεργειακή κρίση

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η άνοδος των τιμών κόστισε 5 με 6 δις ευρώ, δηλαδή 3% του ΑΕΠ. «Αυτό σημαίνει πως αν είχαμε μηδέν ανάπτυξη το 2023, θα είχαμε και 2% με 3% ύφεση, παράλληλα με τον πληθωρισμό», είπε ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση μαζεύει τα υπερκέρδη». Είπε επίσης ότι η σοβαρή αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση ακολούθησε μια πολύ πετυχημένη επενδυτική πολιτική και επικαλέστηκε τις προβλέψεις της Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και το 2023 και το 2024. Όπως εξάλλου υπογράμμισε, «έχουν τριπλασιαστεί οι επενδύσεις σε ΑΠΕ φέτος, και έρχονται πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις τα επόμενες χρόνια, ενώ, για πρώτη φορά, έχουμε πραγματικές έρευνες για φυσικό αέριο και όχι λόγια του αέρα, αφού η EXON Mobil, θα βάλει τα ωραία της λεφτά για να γίνουν οι έρευνες». Προέβλεψε δε ότι η ενεργειακή κρίση «θα τελειώσει συντομότερα από ό,τι πιστεύουμε», ενώ σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αυτή την ενεργειακή κρίση.

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ