- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντίθετος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην ελεύθερη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου
Η «θεωρία» για το μειωμένο ενδιαφέρον
Αντιγριππικό εμβόλιο: Η διαφωνία του ΠΙΣ για την απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη
Δεν είναι η πρώτη χρονιά στη χώρα μας κατά την οποία το αντιγριπικό εμβόλιο θα χορηγείται χωρίς της προϋπόθεση της συνταγογράφησής του, αλλά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εμφανίζεται να διαφωνεί, καθώς, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σκοπός της οποίας είναι να διευκολυνθούν οι πολίτες στην προσέλευσή τους στον αντιγριπικό εμβολιασμό.
Στην ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου επικαλούνται το επιχείρημα πως η συνταγογράφηση αποτελεί «μέρος της ιατρικής εξέτασης» χωρίς να γίνεται καμία αναφορά, πέραν της πάγιας τακτικής που υπονοείται, σε ιατρικούς λόγους που επιβάλλουν την επίσκεψη στον γιατρό.
Ο ΠΙΣ αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό: «Την αντίθεσή του στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου την οποία εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς θεωρεί ότι δεν οφείλεται σε αυτήν το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών. Η συνταγογράφηση δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης. Ο ΠΙΣ τονίζει την ανάγκη του ετήσιου αντιγριπικού εμβολιασμού για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών, τους χρόνια και σοβαρά πάσχοντες και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους ή διαμένουν σε κλειστές δομές. Πέρα από τις ευπαθείς ομάδες, το αντιγριπικό εμβόλιο συνίσταται και για όλο τον πληθυσμό με σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γιατί σε κάποια σάιτ τις βλέπετε, σε κάποια όχι και σε άλλα σημεία του ελληνικού Τύπου μόνο με πίξελ
Τι κατέγραψαν σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΑΑ στο ΟΑΚΑ
Τι ισχύει για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην κατηγορία «World's BestBusiness Schools 2026»
Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρατεταμένη ανομβρία και αυξημένες ανάγκες στερεύουν το νησί ενόψει καλοκαιριού
Οι ενδεικτικές απαντήσεις από την ΟΕΦΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.