Ελλαδα

Αντίθετος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην ελεύθερη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου

Η «θεωρία» για το μειωμένο ενδιαφέρον

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φαρμακοποιός ετοιμάζεται να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο
Αντιγριπικό εμβόλιο © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντιγριππικό εμβόλιο: Η διαφωνία του ΠΙΣ για την απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

Δεν είναι η πρώτη χρονιά στη χώρα μας κατά την οποία το αντιγριπικό εμβόλιο θα χορηγείται χωρίς της προϋπόθεση της συνταγογράφησής του, αλλά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εμφανίζεται να διαφωνεί, καθώς, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σκοπός της οποίας είναι να διευκολυνθούν οι πολίτες στην προσέλευσή τους στον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Στην ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου επικαλούνται το επιχείρημα πως η συνταγογράφηση αποτελεί «μέρος της ιατρικής εξέτασης» χωρίς να γίνεται καμία αναφορά, πέραν της πάγιας τακτικής που υπονοείται, σε ιατρικούς λόγους που επιβάλλουν την επίσκεψη στον γιατρό.

Ο ΠΙΣ αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό: «Την αντίθεσή του στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου την οποία εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς θεωρεί ότι δεν οφείλεται σε αυτήν το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών. Η συνταγογράφηση δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης. Ο ΠΙΣ τονίζει την ανάγκη του ετήσιου αντιγριπικού εμβολιασμού για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών, τους χρόνια και σοβαρά πάσχοντες και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους ή διαμένουν σε κλειστές δομές. Πέρα από τις ευπαθείς ομάδες, το αντιγριπικό εμβόλιο συνίσταται και για όλο τον πληθυσμό με σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ