Ελλαδα

Τέλος της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου - Η δήλωση Πλεύρη

Την επόμενη εβδομάδα οι επίσημες ανακοινώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με γάντια κρατά βαμβάκι και εμβόλιο κατά της γρίπης
Αλλαγές στη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου © EUROKINISSI

Θάνος Πλεύρης: Ο υπουργός Υγείας για τα αντιγριπικά εμβόλια - Τέλος στη συνταγογράφησή τους λόγω επάρκειας

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε σήμερα (17/11) ότι το αντιγριπικό εμβόλιο θα γίνεται από τους πολίτες χωρίς να είναι προϋπόθεση η συνταγογράφησή του

Σε συνέντευξή του στον Αντ1 ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως εφόσον πλέον έχει διασφαλιστεί η επάρκεια σε εμβόλια δεν θα απαιτείται η συνταγογράφηση από γιατρό, κάτι που ενδεχομένως θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. «Θα ανοίξουμε το σύστημα για να μην χρειάζεται ραντεβού ή συνταγογράφηση, ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία για τον πολίτη» είπε ο υπουργός Υγείας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coecz7khipkh)

Θάνος Πλεύρης: Τι αλλάζει στο κλείσιμο ραντεβού στα νοσοκομεία μέσω πενταψήφιου

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο, του κλεισίματος ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλες προνοιακές δομές, μέσα από πενταψήφιο αριθμό, γεγονός που συνεπάγεται υψηλές χρεώσεις για τους πολίτες. Όπως είπε είναι ένα φαινόμενο που πάει περίπου μια δεκαετία πίσω κι οφείλεται σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες παρόχους τηλεφωνίας.Οι τιμές χρέωσης είναι διαφορετικές σε κάθε πάροχο, είπε ο κ. Πλεύρης κι όντως υπάρχουν υψηλές χρεώσεις, υπάρχει όμως και πάροχος που επιβάλει αστική χρέωση για κάθε κλήση.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Πλεύρης ζήτησε από τα νοσοκομεία, σε κάθε σύμβαση που λήγει, η νέα που υπογράφεται να προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για την περίοδο αναμονής του τηλεφωνήματος και να επιλέγεται ο πάροχος με τη χαμηλότερη χρέωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ