- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχος για 7 δολοφονίες και 6 απόπειρες ο ψευτογιατρός Dr. Κontos
Οκτώ φορές ισόβια ζήτησε ο εισαγγελέας
Δίκη ψευτογιατρού: Ενοχή για δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας - Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Dr. Κόντο
Ένοχος για 7 δολοφονίες, 6 απόπειρες δολοφονίας βαριά πασχόντων ασθενών, αλλά και για σωρεία άλλων κακουργημάτων κρίθηκε από το δικαστήριο ο «ψευτογιατρός», Νίκος Κοντοστάθης ή αλλιώς Dr. Kontos.
Μετά από έναν χρόνο διαδικασίας οι δικαστές ανακοίνωσαν μέσα σε μία κατάμεστη από θύματα του, την ετυμηγορία τους για την επί σειρά ετών δράση του ανθρώπου που προσποιούμενος τον διακεκριμένο ογκολόγο υποσχόταν ίαση σε βαριά νοσούντες ασθενείς.
Με την απόφασή τους οι δικαστές έκριναν αθώο τον «Dr Kontos» για τις υπόλοιπες πέντε ανθρωποκτονίες και τις υπόλοιπες οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονιών που του έχουν αποδοθεί. Οι δικαστές, πλην των ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες δύο ανήλικων παιδιών, και των αποπειρών ανθρωποκτονίας έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 50χρονο κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της κακουργηματικού βαθμού απάτης κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και ασθενών. Ο Κοντοστάθης κρίθηκε επίσης ένοχος για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.2020 έως 16.6.2020, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.
Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν αθώους τους 16 συγκατηγορούμενους του Κοντοστάθη, ανάμεσα στους οποίους και γιατρό, πρώην υπουργό.
Δίκη «ψευτογιατρού»: Η πρόταση του εισαγγελέα για την ποινή
Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε στην πρόταση του να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος και επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και ισόβια για την διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους. «Αυτό που συγκλόνισε την εισαγγελική έδρα ήταν ότι οι πράξεις του στρέφονταν σε βάρος ευάλωτων ανθρώπων, ανθρώπων που υπέφεραν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.
Η διαδικασία συνεχίζεται, προκειμένου οι δικαστές να αποφασίσουν αργότερα επί των ελαφρυντικών και των ποινών που θα επιβάλει στον δήθεν διακεκριμένο επιστήμονας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχρεωτική αργία η Δευτέρα του Πάσχα - Τι ισχύει για ημερομίσθια και μισθωτούς
Καταγγελίες για επαναλαμβανόμενες φθορές - Στο «κόκκινο» οι ελλείψεις και οι κτιριακές υποδομές
Ένταση σε ναό της Εύβοιας - ιερέας επέπληξε δημόσια αντιδήμαρχο που αποχωρούσε μετά το «Χριστός Ανέστη»
Άρνηση του δημάρχου να μιλήσει σε ζωντανή σύνδεση προκάλεσε αμηχανία και αιχμές δημοσιογράφου
Δόνηση 42 χλμ. νοτιοδυτικά της Γαύδου - Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13 χιλιόμετρα
Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια αναφέρει επιδείνωση με σκόνη και νοτιάδες έως Πέμπτη - Άνοδος θερμοκρασίας και περιορισμένη ορατότητα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Ο 42χρονος ομολόγησε το έγκλημα
Άφωνοι οι τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες
Πιο αραιά τα δρομολόγια
Πλήθος κόσμου στο Βροντάδο για να παρακολουθήσει το έθιμο
Χιλιάδες πιστοί έψαλαν το «Χριστός Ανέστη»
Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα - Πού αναμένονται βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.