Ελλαδα

«Φοβόμουν, επικρατούσε χάος» - Η μαρτυρία της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Πώς περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρες της ασφάλειας στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη
© EPA/ ERDEM SAHIN

Η Ελληνίδα τραυματίας στην Κωνσταντινούπολη μίλησε για τη στιγμή της έκρηξης - Οι δηλώσεις της στον σταθμό του ANT1

Τη στιγμή της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη και όσα ακολούθησαν περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Ελληνίδα τραυματίας.

Η 39χρονη που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε και όπως είπε χαρακτηριστικά, αισθάνεται τυχερή γιατί βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.

«Ήμουν στην Ιστικλάλ και περπατούσα άνετα και όπως ήμουν από τη δεξιά μεριά της Ιστικλάλ, τρία μαγαζιά πιο κάτω έγινε η έκρηξη. Εκείνη τη στιγμή, σοκ… Στον αέρα μια λευκή λάμψη, σε τινάζει ο αέρας προς τα πίσω, δε ξέρω πώς να το πω. Σταματάει η ζωή σου. Μέχρι τώρα αυτά τα βλέπαμε στις τηλεοράσεις. Αλλά ευτυχώς είμαι υγιής, αρτιμελής, δεν έχω τίποτα παρά μόνο στο πόδι μου…», ανέφερε η γυναίκα που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για διακοπές.

Στη συνέχεια μίλησε για τις στιγμές πανικού που ακολούθησαν. «Μετά από αυτό το σοκ καταλαβαίνεις αυτομάτως ότι είναι έκρηξη, τρομοκράτες. Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις ότι επικρατεί χάος, πόλεμος. Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος, ήμουν πεσμένη στο έδαφος. Ξαφνικά είδα να τρέχει πάρα πολύ αίμα από το πόδι μου, φοβήθηκα. Υπήρχαν άτομα σε χειρότερη κατάσταση, κάποια πέθαναν. Απλά ευγνωμονώ το Θεό που ζω, είμαι τυχερή», λέει.

«Ένιωσα σοκ, φόβο, τρόμο και με βοήθησαν κάποια άτομα, με πήγαν σε κάποιο μαγαζί, έκλεισαν τα στόρια. Ο κόσμος έκλαιγε… πανικός, φωνές, μωράκια, γονείς. Μετά περιμέναμε τα ασθενοφόρα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματισμένης γυναίκας και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η Ελληνίδα μιλά στον ΑΝΤ1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ