- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
New York Times: Απολύσεις σχεδιάζει και η Amazon - Θα διώξει 10.000 εργαζομένους
Η εταιρεία θα απαντήσει στην οικονομική κρίση με περικοπές
Η Amazon ετοιμάζεται να απολύσει περίπου 10.000 εργαζομένους – Το δημοσίευμα των New York Times
Η Amazon ετοιμάζεται να απολύσει περίπου 10.000 εργαζομένους της, σύμφωνα με τους New York Times.
Αν επιβεβαιωθεί αυτό, η διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων θα γίνει ο τελευταίος αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας που θα απαντήσει στην οικονομική κρίση με περικοπή μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας.
Ο αριθμός των απολύσεων που σχεδιάζει η Amazon αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το 1% του μισθολογικού κόστους του ομίλου, ο οποίος είχε 1,6 εκατομμύριο εργαζόμενους παγκοσμίως στο τέλος του 2021.
Ένας σημαντικό μέρος του προσωπικού του κολοσσού αυτού αποτελείται από εποχικούς εργαζόμενους, που προσλαμβάνονται σε περιόδους αυξημένης δραστηριότητας, ιδίως την περίοδο των διακοπών στο τέλος του έτους.
Σύμφωνα με τους NYT, οι περικοπές αυτές αφορούν θέσεις εργασίας στο τμήμα Amazon Devices (ηλεκτρονικές συσκευές εξοπλισμένες με φωνητικό βοηθό Alexa ή αναγνώστες Kindle), στο τμήμα λιανικών πωλήσεων καθώς και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Ωστόσο, η κατανομή ανά χώρα δεν προσδιορίζεται.
Η αμερικανική εφημερίδα διευκρινίζει επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων είναι πιθανό να αλλάξει. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο σχέδιο απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Amazon δεν απάντησε αμέσως.
Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει πάγωμα προσλήψεων στα γραφεία της πριν από δύο εβδομάδες.
Την περασμένη Τετάρτη, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας που πλήττει περίπου το 13% του εργατικού της δυναμικού.
Δύο εταιρείες της Silicon Valley, η εξειδικευμένη στις υπηρεσίες πληρωμών Stripe και η πλατφόρμα κρατήσεων αυτοκινήτων με οδηγό σοφέρ, Lyft, ανακοίνωσαν επίσης πρόσφατα απολύσεις σε μεγάλη κλίμακα.
Το Twitter, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, απέλυσε περίπου τους μισούς από τους 7.500 υπαλλήλους του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.