Ελλαδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Προφυλακιστέος και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος

Τι εκτιμά ο Απόστολος Λύτρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου μεταφέρεται η δίκη 12χρονης
Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου μεταφέρεται η δίκη 12χρονης © EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η απόφαση προφυλάκισης του 43χρονου - 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος ηλεκτρολόγος πλοίων που συνελήφθη για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης μαθήτριας στον Κολωνό

Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε πως είχε επικοινωνία με το κορίτσι, αλλά δεν αποδέχθηκε ότι την βίασε. Παράλληλα, είπε ότι νόμιζε πως το κορίτσι ήταν 16 ετών κι ότι της έδωσε κάποια χρήματα για να τη βοηθήσει και όχι για να τη βιάσει έναντι χρηματικής αμοιβής. Η 12χρονη στην τελευταία της κατάθεσης την ασφάλεια τον αναγνώρισε ως έναν από τους κακοποιητές της και η βαρύτητα της τοποθέτησής της, ήταν αρκετή για να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα για την ενοχή του 43χρονου παιδόφιλου.

Προφυλακίστηκαν ακόμα δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό | 10/11/22| ΕΡΤ

Κολωνός: «Υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα στο κύκλωμα» υποστηρίζει ο δικηγόρος της μητέρας

Τη θέση ότι υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα στην υπόθεση του Κολωνού εξέφρασε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Σε δηλώσεις του στον Alpha, ο Απόστολος Λύτρας σημείωσε: «Έχουμε μια πολύ σοβαρή υπόθεση με πολύ βάθος. Είμαι πεπεισμένος ότι μιλάμε για κύκλωμα, πιστεύω πως υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα που ενδεχομένως οι οικογένειές τους φοβούνται να μιλήσουν. Δεν ερευνήθηκαν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας για κακοποίηση, αλλά εξετάστηκαν στα πλαίσια που τα πήρε το Χαμόγελο του Παιδιού, όχι σε σχέση με την υπόθεση».

Μιλώντας στον Alpha, o Απόστολος Λύτρας υποστήριξε ότι τα χρήματα από την εκπόρνευση του παιδιού «προφανώς κατέληγαν στο κύκλωμα μαστρωπίας και όχι στη μητέρα».

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Τι καταγγέλλουν οι γείτονες για τη συμπεριφορά του 39χρονου που προφυλακίστηκε για την υπόθεση

Οι γείτονες του 39χρονου, πατέρα ενός 9χρονου αγοριού που κρίθηκε προφυλακιστέος, μίλησαν στον ALPHA για τη συμπεριφορά που είχε τόσο προς εκείνους, όσο και προς το παιδί του. «Κάποια στιγμή θελήσαμε να πάρουμε ανώνυμα την πρόνοια γιατί ενώ είναι μονοκατοικία το σπίτι, ποτέ δεν έχουν βγάλει το παιδί έξω. Αυτό τσιρίζει και κλαίει και δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο». Όπως ανέφερε η γυναίκα: «Με αυτόν τον άνθρωπο έχει διαπληκτιστεί όλοι η γειτονία. Έχει βάλει μια μηχανή και δεν θέλει να παρκάρει κανείς εκεί κοντά. Απειλεί ότι θα τους βάλει φωτιά να τους κάψει όλους. Λέει ότι όποιος τα βάλει μαζί μου δεν θα περάσει καλά. Είναι ένας άνθρωπος σκληρός και βίαιος, απ' ότι φαίνεται».

Επιπλέον, μια άλλη γειτόνισσα του κατηγορούμενου για γενετήσια πράξη με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, τόνισε: «Κάποια στιγμή, επειδή έχουμε δυο σκυλιά που γάβγιζαν, είχε βγει έξω και φώναζε και έβριζε, έλεγε: θα τα σκοτώσω». Η γυναίκα τόνισε ότι σίγουρα δεν φαινόταν για οικογενειάρχης, ενώ τις πρωινές ώρες που εκείνη πήγαινε στη δουλειά, έβλεπε ότι εκείνος επέστρεφε στο σπίτι, ενώ πρόσθεσε «Οι φωνές του ήταν πάρα πολύ δυνατές. Ήταν οξύθυμος, με το παραμικρό. Ακόμα και στο ψιλικατζίδικο που τον είχα πετύχει, ήταν απότομος και απαιτούσε. Δηλαδή, και τη σειρά, το έχει κάνει και αυτό».

Για το αν ο 39χρονος είναι σεσημεσμένος, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στον ALPHA και στην εκπομπή «Super Κατερίνα», τονίζοντας: «Καταδεικνύεται ότι έχει κάνει την πράξη. Αυτή τη στιγμή ακόμη δεν έχει κλείσει ο φάκελός του στο ηλεκτρονικό έγκλημα για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών του αρχείων, ώστε να μπει ο φάκελός του στη δικογραφία». Επιπλέον, ο αστυνομικός αποκάλυψε ότι «εξετάζονται τρεις μάρτυρες για το παρελθόν του 39χρονου», ενώ τόνισε πως «έχει καθαρό ποινικό μητρώο, όπως όλοι οι παιδοβιαστές» και πως «το ότι είναι άνθρωποι υπεράνω υποψίας, χωρίς ποινικό παρελθόν, είναι το πιο τρομακτικό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ