Ελλαδα

Εκκενώθηκε η κατάληψη «Ντουγρού» στη Λάρισα - Τι δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος (βίντεο)

Οκτώ προσαγωγές - Η ανάρτηση του ΥΠΡΟΠΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατάληψη Ντουγρού - Στιγμιότυπο από την επιχείρηση εκκένωσης
Εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα © © larissanet.gr

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η δήλωση του ΥΠΡΟΠΟ μετά την εκκένωση κατάληψης στη Λάρισα έπειτα από επτά χρόνια

«Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του για την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα.

Το κτήριο βρισκόταν υπό κατάληψη για επτά χρόνια και εκκενώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, τις πρωινές ώρες, στη Λάρισα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ άτομα, που κατηγορούνται ότι πετούσαν βαριά αντικείμενα προς πους αστυνομικούς.

Εικόνες από τον δρόμο, μπροστά από την κατάληψη "Ντουγρού"

«Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Αβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Η ΕΛ.ΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται...

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos on Monday, October 31, 2022

Λάρισα: Ένταση κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. 

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τα ξημερώματα παρουσία εισαγγελέα, με τους αστυνομικούς με ισχυρές δυνάμεις να αποκλείουν την ευρύτερη περιοχή και να αιφνιδιάζουν τους καταληψίες. Ακολούθησε ένταση με άτομα εντός του κτηρίου να πετούν διάφορα αντικείμενα στους ένστολους, από μπουκάλια, πέτρες, μέχρι τραπέζια και καρέκλες. Η αστυνομία απάντησε πετώντας νερό υπό πίεση, με το ειδικό όχημα που συνέδραμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας.

Μικροένταση προκλήθηκε μεταξύ αστυνομίας και μικρής ομάδας ατόμων που έσπευσαν στο σημείο ως αλληλέγγυοι στους καταληψίες, χωρίς ωστόσο να λάβει έκταση. Μετά από περίπου δύο ώρες, γύρω στις 8.30 οι αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο και εκκένωσαν την κατάληψη. Στο σημείο της επιχείρησης βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος.

Εικόνες αποκάλυψης στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα

Με πληροφορίες από Larissanet.gr και onlarissa.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ