Ελλαδα

Ελεύθεροι οι οκτώ συλληφθέντες από την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα

Πανό από αλληλέγγυους έξω από το δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπασμένα έπιπλα και σκουπίδια στον δρόμο μετά την εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα
Σπασμένα έπιπλα και σκουπίδια στον δρόμο μετά την εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα © EUROKINISSI

Κατάληψη «Ντουγρού» στη Λάρισα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες - Η δικάσιμος και το μήνυμα του ΥΠΡΟΠΟ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι οκτώ συλληφθέντες σχεδόν ένα 24ωρο μετά την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα. Η δικάσιμος ορίστηκε για τον Δεκέμβριο του 2023. 

Σύμφωνα με το larissanet.gr, oι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης (1/11) και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο πριν τις 11:00 το πρωί. Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι οι οποίοι με πανό και συνθήματα έδειξαν τη στήριξη τους. Τα οκτώ άτομα είναι έξι άνδρες ηλικίας 21-36 και δύο γυναίκες 25 και 28 ετών.

Αλληλέγγυοι ανάρτησαν πανό έξω από το δικαστήριο όπου μεταφέρθηκαν το πρωί οι συλληφθέντες της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα
Αλληλέγγυοι ανάρτησαν πανό έξω από το δικαστήριο όπου μεταφέρθηκαν το πρωί οι συλληφθέντες της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα © onlarissa.gr

Λάρισα: Το μήνυμα του Τάκη Θεοδωρικάκου μετά την εκκένωση της κατάληψης

Το κτήριο βρισκόταν υπό κατάληψη για επτά χρόνια και εκκενώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, τις πρωινές ώρες, στη Λάρισα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ άτομα, που κατηγορούνται ότι πετούσαν βαριά αντικείμενα προς πους αστυνομικούς.

«Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Αβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος το πρωί της Δευτέρας (31/10).

Εικόνες αποκάλυψης στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ