Ελλαδα

Κολωνός: Ανάληψη ευθύνης για τα γκαζάκια στην πολυκατοικία του Ηλία Μίχου

Αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία του Ηλία Μίχου.
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην πολυκατοικία του Μίχου από την οργάνωση Πυρήνες Άμεσης Δράσης © Eurokinissi / Στέλιος Στεφάνου

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία του Ηλία Μίχου.

Νέα εντάλματα σύλληψης αναμένονται για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο κορίτσι από τoν Κολωνό, αφού το παιδί δώσει και τέταρτη κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» πως οι τρεις από τους 13 άντρες που κατέθεσαν για την υπόθεση δεν αντάλλαξαν μόνο μηνύματα με το ανήλικο παιδί.

Μεταξύ άλλων, οι 13 αυτοί άντρες υποστήριξαν στις καταθέσεις τους ότι από τις φωτογραφίες θεώρησαν πως το κορίτσι ήταν μεγαλύτερο σε ηλικία και πως η ίδια τους είχε πει ότι ήταν 17 ετών.

Στο μεταξύ οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή τα ξημερώματα στην πολυκατοικία του Ηλία Μίχου.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε εχθές προσωρινή κράτηση για τον 36χρονο εργαζόμενο σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμά του ήρε τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής, υπέρ του εισαγγελέα. Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, ενώ κατά την ανακρίτρια τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για την προσωρινή του κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κρίση των δικαστών βάρυνε η αναγνώριση του κατηγορούμενου από το κορίτσι με το οποίο φέρεται να ήρθε σε επαφή τον περασμένο Ιούλιο.

Ο κατηγορούμενος είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το συμβούλιο.

Ο 36χρονος είναι ο έκτος κατηγορούμενος που προφυλακίζεται για την υπόθεση του Κολωνού.

Η εγκληματολογική υπηρεσία πάντως εξετάζει αυτή τη στιγμή ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο, αυτό του 45χρονου που παρουσιάστηκε αυτοβούλως χθες Τετάρτη στις αρχές. Ο 45χρονος υποστήριξε ότι επικοινώνησε μέσω εφαρμογής γνωριμιών με ένα άτομο που ίσως είναι η 12χρονη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ