Ελλαδα

Κολωνός: Συμπληρωματική κατάθεση αύριο για την 12χρονη - 54χρονος προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ

Εν αναμονή νέων ενταλμάτων σύλληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η νέα κατάθεση της ανήλικης, η επικοινωνία με άνδρες από το chat και ο ρόλος του «Μιχάλη»

Εκ νέου κατάθεση αναμένεται να δώσει αύριο, Τετάρτη (26/10) η 12χρονη μαθήτρια από τον Κολωνό που έπεσε θύμα κατ' εξακολούθηση και μαστροπείας. Σε αυτή τη συμπληρωματική κατάθεση, η ανήλικη θα κληθεί να αναγνωρίσει τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και να δηλώσει αν τα συνάντησε. 

Μετά την κατάθεση της 12χρονης αναμένεται να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η υπόθεση έχει «δέσει» για την ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να εκδοθούν 10 εντάλματα σύλληψης, μεταξύ των οποίων ο ένας είναι 65 ετών με εγγόνια. Από τα 10 άτομα που εμφανίστηκαν οικειοθελώς και κατέθεσαν στο τμήμα ανηλίκων, 2-3 άτομα δεν έμειναν απλά σε συνομιλίες όπως φέρεται να υποστήριξαν, ωστόσο, τα μηνύματα δείχνουν πως οι άνδρες αυτοί συναντήθηκαν με την ανήλικη. Οι Αρχές έχουν την περιγραφή από το παιδί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στην ταυτοποίηση του, που αναμένεται να δείξουν στο θύμα τις αστυνομικές ταυτότητες των δραστών προκειμένου να προσπαθήσει να τους αναγνωρίσει.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Τι υποστήριξαν οι τρεις που προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ 

Οι τρεις τελευταίοι άνδρες που προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ ανέφεραν ότι είχαν ραντεβού με κορίτσια, μέσω της εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών blindchat. Όπως είπαν στους αστυνομικούς οι ερωτικές συνευρέσεις έγιναν με άλλα κορίτσια και όχι με τη 12χρονη, με την οποία συνομιλούσαν μέσω του διαδικτυακού προφίλ που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος παραμένει στις φυλακές για τον βιασμό και την εκπόρνευση του ανήλικου κοριτσιού. Όσον αφορά την εκπόρνευση της, σημαντικές απαντήσεις αναμένονται από την ψηφιακή εξέταση του κινητού της μητέρας για να διαπιστωθεί εάν ήταν διαχειρίστρια των προφίλ που είχαν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα blindchat , εκεί όπου «αλιεύονταν» οι «πελάτες»-βιαστές της.

Σε δεύτερη φάση θα συνεχιστεί και η έρευνα για τον εντοπισμό του οίκου ανοχής, που φέρεται ο Ηλίας Μίχος να οδηγούσε την ανήλικη και να την εξέδιδε, ενώ σύμφωνα με το MEGA, θα γίνει μια προσπάθεια να πάει η μικρή στον οίκο.

Θέμα Χρόνου τα εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον 10 άτομα (MEGA, 24/10/2022)

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ένταλμα σύλληψης και για τον «Μιχάλη»

Για τον συνεργό του Ηλία Μίχου με την ονομασία «Μιχάλης», οι αρχές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν στοιχεία που αναμένεται να οδηγήσουν στη σύλληψη του. Πρόκειται για έναν 25χρονο με παρελθόν μαστροπού, ο οποίος όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις του στα social media διάγει πολυτελή βίο, κάτι που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική του δραστηριότητα και την ηλικία του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας από τις καταθέσεις της 12χρονης, ο «Μιχάλης» ήταν εκείνος που παρότρυνε την ανήλικη να «υπακούει» τυφλά μόνο σε αυτόν και τον Ηλία Μίχο, ενώ την πίεζε να πηγαίνει σε ραντεβού.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ 54χρονος

Ο 54χρονος παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο για ανάλυση και στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Ο άντρας ανέφερε ακόμη ότι συνομίλησε με το προφίλ της 12χρονης την Άνοιξη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθε αυτοβούλως 54χρονος ημεδαπός στην ανωτέρω Υπηρεσία. Ο ανωτέρω ανέφερε ότι την άνοιξη του τρέχοντος έτους συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ