Ελλαδα

Πτώση 19χρονου στο ΑΠΘ: «Τον έσωσε το σακίδιο και το κλιματιστικό»

Κατάληψη στη Νομική Σχολή - Το αίτημα στην Πρυτανεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητές έξω από τη Νομική στηρίζουν την κατάληψη
Φοιτητές προχωρούν σε κατάληψη στη Νομική μετά την πτώση του 19χρονου © thestival

Πτώση 19χρονου στο ΑΠΘ: Η κατάσταση της υγείας του, το σωτήριο σακίδιο και οι δηλώσεις του Πρύτανη για τον συνωστισμό στις αίθουσες

Το σακίδιο που έφερε στην πλάτη, όσο και το κλιματιστικό φέρεται να ήταν τα δύο σωτήρια αντικείμενα που ανέκοψαν την πτώση του 19χρονου από τον δεύτερο όροφο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ παρακολουθούσε μάθημα σε αμφιθέατρο. 

Πηγές από το νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 19χρονος ανέφεραν στο thestival.gr, ότι ο δευτεροετής φοιτητής «ήταν πολύ τυχερός. Τον έσωσαν το σακίδιο που φορούσε, αλλά και το γεγονός ότι την πορεία του προς το έδαφος ανέκοψε η μονάδα του κλιματιστικού». Σε δηλώσεις του στο Mega, o πρύτανης του ΑΠΘ χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το συμβάν και σημείωσε ότι αυτό που προέχει είναι η πλήρης αποθεραπεία του φοιτητή. 

Την ίδια ώρα η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη, με τους φοιτητές να ζητούν να δοθεί τέλος στο συνωστισμό στις αίθουσες του πανεπιστημίου και να εξεταστούν σοβαρά τα «μείζονα», όπως λένε, προβλήματα της φοιτητικής κοινότητας. Ο πρύτανης του ΑΠΘ σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το πρόβλημα της πληρότητας παρουσιάζεται στην οικονομική και νομική σχολή του πανεπιστημίου. «Ήδη ο κοσμήτορας είχε βρει αίθουσες σε όμορα κτίρια πριν συμβεί το περιστατικό» συμπλήρωσε.

Πτώση 19χρονου φοιτητή στο ΑΠΘ: Το χρονικό του συμβάντος

Το περιστατικό καταγράφηκε γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης (18/10), όταν ο 19χρονος νεαρός ξαφνικά βρέθηκε στο κενό, ενώ καθόταν στο περβάζι παραθύρου, στην αίθουσα όπου βρισκόταν για να παρακολουθήσει το μάθημα του Ενοχικού Δικαίου. Από την πτώση ο 19χρονος φοιτητής υπέστη σοβαρά κατάγματα στα άκρα και τα πλευρά του, ωστόσο διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παπανικολαόυ και η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην αίθουσα επικρατούσε συνωστισμός και δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση, ενώ πολλοί από τους φοιτητές αναγκάστηκαν να καθίσουν ακόμη και στους διαδρόμους, αλλά και στα περβάζια ώστε να καταφέρουν να το παρακολουθήσουν τη διάλεξη. «Δεν άργησε να γίνει το κακό. Οι φοιτητές το είχαν επισημάνει στη διοίκηση του τμήματος ότι υπάρχουν υπεράριθμοι στα μαθήματα. Ήμουν δίπλα του όταν έπεσε και σοκαριστήκαμε όλοι, νομίζαμε ότι έπεσε κάποια τσάντα», δηλώνει συγκλονισμένος ένας φοιτητής. Φοιτητής του ΑΠΘ που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο τόνισε στο ThessToday.gr: «Βρισκόμασταν στο ισόγειο και απλά είδαμε μια μάζα να πέφτει από το κτίριο. Ήταν ότι πιο σοκαριστικό έχω δει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ