Ελλαδα

Με δυο κατάγματα ο 19χρονος που έπεσε από παράθυρο του ΑΠΘ- Ένταση σε διαμαρτυρία φοιτητών

Τι ζητούν οι φοιτητικοί σύλλογοι

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΠΘ
Αναστάτωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΠΘ: Πτώση 19χρονου φοιτητή από παράθυρο αμφιθεάτρου - Η κατάσταση της υγείας του, οι αντιδράσεις και τα αιτήματα των φοιτητών

Καλύτερη είναι η κατάσταση υγείας του 19χρονου φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ που έπεσε την Τρίτη από το παράθυρο του αμφιθεάτρου, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της σχολής, κατά τη διάρκεια του μαθήματος του Ενοχικού Δικαίου. Ο δευτεροετής φοιτητής βρέθηκε στο κενό καθώς υποχώρησε το παράθυρο στο οποίο στηριζόταν προκειμένου να παρακολουθήσει το μάθημα, ελλείψει θέσεων. 

Ο 19χρονος φέρει κάταγμα στον καρπό του δεξιού χεριού, όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας και ρωγμώδες κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού. Μετά την ολοκλήρωση των απεικονιστικών, νευρολογικών και άλλων εξετάσεων που του έγιναν χθες Τρίτη και οι οποίες ήταν «καθαρές», ο φοιτητής εισήχθη για προληπτικούς λόγους στη Δ’ Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, με διευθυντή τον καθηγητή Σταμάτη Αγγελόπουλο.

Στο μεταξύ, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκλαβίνης, με ανακοίνωση που εστάλη στους φοιτητές της σχολής, το βράδυ της Τρίτης, ενημέρωσε ότι ο συμφοιτητής τους «είναι, ευτυχώς, καλά στην υγεία του» και «αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα, βρίσκεται στα χέρια των καλύτερων συναδέλφων μας ιατρών καθηγητών και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο». Τους ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα, Τετάρτη, «δεν θα γίνουν μαθήματα όλη την ημέρα, ούτε με φυσική παρουσία στη Σχολή, ούτε διαδικτυακά, δεδομένου του γεγονότος που συνέβη».

Πτώση 19χρονου από τον δεύτερο όροφο του ΑΠΘ: Διαμαρτυρία από φοιτητικούς συλλόγους και ένταση

Νωρίτερα σήμερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν μέλη των φοιτητικών συλλόγων. Σύμφωνα με το thestival.gr, μέλη του συλλόγου φοιτητών της Νομικής Σχολής με πανό στα χέρια, φώναξαν συνθήματα για το άσυλο και κατά της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Μέσω των συνθημάτων τους οι φοιτητές ζητούν την παραίτηση του Πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου και του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Παναγιώτη Γλαβίνη.

Οι φοιτητές ανέβηκαν στον 7ο όροφο του κτήριο Διοίκησης και φώναξαν συνθήματα για τις συνθήκες στις οποίες κάνουν μαθήματα έξω από το γραφείο του Πρύτανη. Νωρίτερα, το πρωί πραγματοποιήθηκε συζήτηση μελών του συλλόγου φοιτητών Νομικής με τον Κοσμήτορα Παναγιώτη Γλαβίνη. Οι φοιτητές ανέλυσαν διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν για τη διεξαγωγή των μαθημάτων τους, τις μικρές αίθουσες συγκριτικά με τον μεγάλο αριθμό φοιτητών αλλά και τις ανάγκες που έχουν προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για όλους.

Thestival.gr Οι φοιτητές ανέβηκαν στο γραφείο του Πρύτανη του ΑΠΘ

«Ζητάμε να ασχοληθείτε με την πραγματικά προβλήματα στη σχολή μας», είπε φοιτήτρια στον κ. Γλαβίνη. Ομάδα φοιτητών ζήτησε από τον κ. Γλαβίνη να καλέσει σε συζήτηση τους καθηγητές στην οποία να συμμετέχει και ο σύλλογος φοιτητών Νομικής στην οποία να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στις αίθουσας διδασκαλίας και οδήγησαν στην πτώση του 19χρουνου φοιτητή. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο κ. Γλαβίνης ανέφερε: «Θέλω να διασφαλίσω την ασφάλεια και τη συνοχή στη Νομική Σχολή», προκαλώντας την έντονη αντίδραση φοιτήτριας.

Thestival.gr Διαμαρτυρία φοιτητών για των πτώση του 19χρονου
Thestival.gr Παναγιώτης Γλαβίνης και αντίδραση φοιτήτριας

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τη διμοιρία των ΜΑΤ, πίσω από το κτήριο της Νομικής Σχολής.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Επεισόδια στο ΑΠΘ
Επεισόδια στο ΑΠΘ - Παρουσία αστυνομικών © thestival.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ