Ελλαδα

Κολωνός: Οργή προκαλούν οι δηλώσεις δικηγόρου υπεράσπισης για την ηλικία της 12χρονης

Τι είπε για τη μητέρα της ο συνήγορος του 33χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 33χρονος συλληφθείς για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό μέσα σε όχημα στην Ασφάλεια
Ο 33χρονος συλληφθείς για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 33χρονου συλληφθέντα και το σχόλιο του Θανάση Κατερινόπουλου

«Η 12χρονη έγινε πιο γρήγορα γυναίκα» υποστήριξε ο δικηγόρος του 33χρονου συλληφθέντα για την υπόθεση του Κολωνού, προκαλώντας την αντίδραση των παρουσιαστών της τηλεοπτικής εκπομπής του Ant1 στην οποία έκανε σήμερα (20/10) δηλώσεις.

«Πράγματι με φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία, που βλέπουμε την εικόνα της κοπελίτσας είναι αναπτυγμένη για την ηλικία της. Και το ύψος της και η σωματοδομή της. Είναι πραγματικά περιστατικά δεν τα λέω μόνο εγώ, τα λένε και άλλοι συνάδελφοι. Θεωρώ ότι λόγω της ατυχίας του εξαναγκασμού που είχε από άλλους, αυτό την είχε επηρεάσει και ορμονικά, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα» δήλωσε ο δικηγόρος του 33χρονου, Γιάννης Μπαρκαγιάννης και πρόσθεσε: «Σωματικά εννοώ. Μην λέτε πράγματα που δεν έχω πει, σε τέτοιο βαθμό που με εκθέτουν και εμένα και όλους. Είπα ότι σωματικά ήταν ανεπτυγμένη, από τα άσχημα βιώματα στα οποία την ανάγκασαν άλλοι να προβεί. Εγώ χθες είχα μια νομική τοποθέτηση. Βασίστηκα σε ένα άρθρο του νόμου. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ένα συγκεκριμένο άρθρο. Το τρίτο εδάφιο αυτό του άρθρου, το έχει φτιάξει ο νομοθέτης όχι εγώ, λέει ότι αν κάποιος έρθει σε επαφή με ένα άτομο που είναι 15 και μία ημέρα, δεν διώκεται για κακούργημα διώκεται για πλημμέλημα και έχει ποινή φυλάκισης από τρία έτη μέχρι πέντε. Εγώ που το στοιχειοθέτησα αυτό; Στο γεγονός ότι ήρθε σε επαφή σε ένα chat όπου για να κάνεις εγγραφή πρέπει να είσαι 20 ετών. Συνεπώς, ο εντολέας μου την πρώτη φορά νόμιζε ότι συνομιλούσε με άτομο 20 ετών. Προσκόμισα έγγραφα στην ανακρίτρια, στην ανακριτική διαδικασία όπου στο ερώτημα πόσο χρονών είσαι, απάντησε: είμαι 17 ετών. Συνεπώς, ο εντολέας μου θεωρούσε αρχικά ότι μιλούσε με μια 20χρονη και μετά με μια 17χρονη» υπογράμμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στον Ant1, o δικηγόρος υποστήριξε ότι «ο εντολέας μου συναντήθηκε μία φορά, και άλλη μια που δεν ολοκληρώθηκε ενώ ήταν σχεδιασμένο καθώς δεν ολοκληρώθηκε η μεταφορά του εμβάσματος. Ο εντολέας μου μπήκε στη φυλακή, γιατί δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αυτά τα 2,5 χρόνια τα 12,5 την πραγματική της ηλικία, με τα 15. Οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί δεν είχε την ικανότητα να ξεχωρίσει αν ήταν 12,5 ή 15. Εγώ δεν αρνούμαι. Να κατηγορηθεί. Δεν είναι βιασμός. Είναι μια άλλη πράξη. Είναι γενετήσια πράξη με ανήλικο, έπειτα από πληρωμή. Είπα στον ανακριτή, βάλτε του τη μεγαλύτερη κατηγορία που είναι πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα μηνύματα που είδα, το ύφος δεν συνάδει με ένα παιδί 12 ετών. Ο εντολέας μου με το που μπήκε στη νόμιμη εφαρμογή, στο chat, με το που έκανε εγγραφή του ήρθε μήνυμα. Του έλεγε: γεια σου, με λένε τάδε, είμαι 17 ετών έχω ύψος 1,65μ. Θέλω να συναντηθούμε στα Σεπόλια. Αυτό είναι το τηλέφωνό μου. Κατευθείαν, με το που έκανε την εγγραφή. Όταν γίνεται η εγγραφή μπαίνεις σε μια ηλικιακή ομάδα και ο πελάτης μου διάλεξε το 20 με 25 ετών» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

«Θα προσφύγουμε γιατί όπως σας είπα εδώ υπάρχει ένα νομοθετικό κενό. Η συνάντηση δεν κράτησε πάνω από 2,5 λεπτά. Με το που της έδωσε τα χρήματα και της είπε πάμε σε ένα ξενοδοχείο γιατί νιώθω άσχημα, του ανέφερε πάω να αφήσω τα χρήματα στη μητέρα μου και με μηνύματα προκύπτει ότι έγινε μέσα σε τρία λεπτά το πολύ. Εμένα μου είπε ότι την έκανε γύρω στα 17. Και 15 να θεωρούσε νομικά, έχει πλημμεληματική δίωξη. Εμείς ζητάμε το νομοθετικά ορθό. Επίσης, στο παρελθόν δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Είναι ένα κριτήριο. Δεν είναι επικίνδυνος για φυγή», ανέφερε σε άλλο σημείο ο δικηγόρος του 33χρονου.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Θανάσης Κατερινόπουλος: «Δεν έπρεπε να μπει τώρα στη φυλακή η μητέρα»

«Θα ευχόμουν να μην υπάρχει αστυνομικός στην υπόθεση. Μέχρι το βράδυ θα ξέρουμε. Αν υπάρχει αστυνομικός είναι ένα χτύπημα στον θεσμό», ανέφερε σε δηλώσεις του στον Alpha ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος. «Είναι απαράδεκτο. Ο αστυνομικός όφειλε αμέσως μπήκε στην πλατφόρμα να το καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές της υπηρεσίας του. Αντίθετα, ο διεστραμμένος έκανε το αντίθετο. Αυτοί δεν έχουν θέση στην αστυνομία» διευκρίνισε. «Χθες στην Ελευσίνα συνέλαβαν έναν 70χρονο σε κεντρικό δρόμο μέσα σε αυτοκίνητο ο οποίος έκανε πράγματα τρελά. Σάτυρους πάντα είχε, βιαστές είχε αλλά λιγότερους. Οι περιπτώσεις με θύματα παιδιά είναι μετρημένες στα δάχτυλα», είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Η ιστορία του Κολωνού δεν έχει τελειώσει, θα μας απασχολήσει για μέρες ακόμα. Το κοριτσάκι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Όταν έμαθε ότι η μαμά προφυλακίστηκε, το παιδί προσωρινά θα “κλείδωσε” το στοματάκι του. Βέβαια δεν είναι να μιλήσει το παιδί, μιλούν τα στοιχεία» δήλωσε σε άλλο σημείο ο Θανάσης Κατερινόπουλος και συνέχισε:«Πρόκειται για κύκλωμα, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όταν το παιδί αυτό το πήγαιναν στον οίκο ανοχής ήταν κύκλωμα. Δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα παιδιά Εκτιμώ ότι δεν μπορεί να αφορά μόνο ένα παιδί, αφορά και άλλα παιδιά, η υπόθεση. Πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας που δεν θα έπρεπε να βγουν γιατί μια προανάκριση για να είναι επιτυχημένη πρέπει να είναι μυστική. Αν τα στοιχεία σε βάρος της μάνας δεν ήταν ατράνταχτα ειδικά για το παιδί δεν θα είχε συλληφθεί. Αν χειριζόμουν την υπόθεση θα προσπαθούσα με νύχια και με δόντια να την κρατήσω λίγες μέρες ακόμα στο περιθώριο για να μιλήσει το παιδί περισσότερο από όσο είχε μιλήσει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ