- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δίκη Χρυσής Αυγής: Τέλος σε «χαιρετισμούς και χειροκροτήματα» μετά τη νέα πρόκληση Κ. Πλεύρη
Η ανακοίνωση της προέδρου του δικαστηρίου
Δίκη Χρυσής Αυγής - Κωνσταντίνος Πλεύρης: Ο χαιρετισμός στο δικαστήριο και η απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου
Μετά την επανάληψη του ναζιστικού χαιρετισμού από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου όπου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής, η πρόεδρος του δικαστηρίου Σοφία Πανουτσακοπούλου, ανακοίνωσε ότι πλέον «δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, επιφώνημα και χειροκρότημα».
Συγκεκριμένα, η Σοφία Πανουτσακοπούλου αμέσως μόλις επανήλθε στο δικαστήριο, μετά τη μεσημεριανή διακοπή, είπε πως η ίδια δεν είδε τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού να χαιρετά και πως ενημερώθηκε εκ των υστέρων. Όπως τόνισε η πρόεδρος: «Με ενημέρωσαν από έδρας ότι σήμερα έγινε πάλι εδώ ένας ναζιστικός χαιρετισμός, εγώ δεν είδα». Συμπλήρωσε δε πως «από εδώ και στο εξής δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, επιφώνημα, χειροκρότημα ή ό,τι άλλο. Αλλιώς θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα».
Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι»
Για ακόμη μία φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτισε ναζιστικά σήμερα (17/10) μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Αυτή τη φορά, κρατούσε στα χέρια του το βιβλίο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, έλαβε το λόγο και μίλησε για «αυνάνες της αριστεράς», ενώ χαιρέτισε ναζιστικά δηλώνοντας -κατά πληροφορίες- υποστηρικτής του Μεταξά.
«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» ήταν η αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχολείο τελεί υπό κατάληψη, οι γονείς ζητούν απαντήσεις και η ανακοίνωση του υπουργείου
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.