Ελλαδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Είναι ένα παιδί, δεν έχει εικόνα έφηβης» λέει η δικηγόρος της

Έκκληση προς τα ΜΜΕ να προστατευτεί η ταυτότητά της

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κολωνός: Οι δηλώσεις της δικηγόρου 12χρονης για τον βιασμό της από τον 53χρονο και την εκπόρνευση - Η κατάσταση της ανήλικης

Έκκληση προς τα ΜΜΕ απευθύνει η δικηγόρος της 12χρονης προκειμένου να προστατευτεί η ταυτότητα και η οικογένεια του κοριτσιού που βιάστηκε επανειλημμένα από τον 53χρονο, ο οποίος την εξωθούσε στην πορνεία. Η κ. Ασπασία Ταραχοπούλου ζητά να μην βρεθούν δημοσιογράφοι έξω από το σπίτι της ανήλικης στον Κολωνό και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που ζούσε. 

«Είναι ένα παιδί. Δεν έχει καν την εικόνα μιας γυναίκας, μιας έφηβης. Ένα παιδί 11 ετών προς τα 12», είπε η δικηγόρος της 12χρονης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Η ζωή αυτού του παιδιού έχει καταστραφεί. Το διάστημα ευτυχώς δεν ήταν μεγάλο, αλλά για την ηλικία του παιδιού και για αυτά που βίωσε ήταν τεράστιο. Ένα διάστημα περίπου 3-4 μηνών. Δεν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια στην οικογένεια ότι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος έχω ακούσει πως ήταν επίτροπος στην εκκλησία της περιοχής, θα μπορούσε να προβεί σε τέτοιες πράξεις εις βάρος ενός παιδιού. Έχω δει φωτογραφίες του ακόμη και με τον Αρχιεπίσκοπο, με πολιτικούς».

Η κ. Ασπασία Ταραχοπούλου, σε ερώτηση για το αν στην κατάθεσή της η μικρή ανέφερε ότι κάποιοι μόλις πήγαιναν στο ραντεβού καταλάβαιναν πως ήταν ένα μικρό κοριτσάκι, είπαν «όχι» διστακτικά τόνισε ότι έχει συμβεί κι αυτό, αλλά λόγω του απορρήτου της δικογραφίας 1.000 σελίδων δεν μπόρεσε να αποκαλύψει περισσότερα. Η δικηγόρος σημείωσε, ωστόσο, ότι «όλοι ήξεραν πού πάνε», γιατί γνώριζαν ότι μόλις κλείσουν ραντεβού θα αντικρίσουν μια ανήλικη: «Ο κύριος αυτούς που προσέλκυε τους έλεγε ότι είναι ανήλικο. Ξέρανε πού πάνε όλοι αυτοί. Πρέπει να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος, να εντοπιστούν όλοι αυτοί. Δεν αποκλείω να προκύψουν άλλες υποθέσεις, όπως της 12χρονης. Αντιθέτως, το περιμένω. Για να υπάρχει ένα τέτοιο καλά στημένο κύκλωμα, προφανώς και δεν είναι μόνος του αυτός».

«Η οικογένεια ολόκληρη υφίσταται έναν δεύτερο βιασμό», λέει η δικηγόρος της 12χρονης

Η δικηγόρος της 12χρονης ανέφερε ότι μέχρι να δοθεί έκταση από τα ΜΜΕ στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης, οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν εξαφανιστεί: «Από την ημέρα που έγινε γνωστό μέχρι πριν μια εβδομάδα δεν υπήρξε καμία όχληση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Πριν από μία εβδομάδα εμφανίστηκαν στο σπίτι δύο κοινωνικές λειτουργοί του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες μετά πάλι δεν ήρθαν σε επαφή. Από χθες που πήρε τόση έκταση το θέμα, πάλι εμφανίστηκαν από την κοινωνική υπηρεσία και είπαν θα ορίσουν ψυχολόγο. Είναι 8 παιδιά σε αυτή την οικογένεια που υφίστανται έναν βιασμό. Δεύτερο βιασμό μετά από της 12χρονης. Θα έπρεπε να εμφανιστούν από την αρχή, όχι μετά από έναν μήνα. Το κορίτσι είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση» είπε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων της εκπομπής για το αν ο δράστης προσέγγισε την οικογένεια προκειμένου να μην προχωρήσει στην καταγγελία έναντι χρηματικής αμοιβής, είπε: «Απ' ό,τι μου είπε η μητέρα, μόλις το έμαθε τηλεφώνησε και στον ίδιο και του έστειλε εξυβριστικά μηνύματα, αλλά και στη σύζυγό του, η οποία της ζήτησε να μη δημοσιοποιήσει το θέμα, να μην κάνει καταγγελία. Όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά είπε πως θα αναλάβει τα έξοδα του παιδιού».

Πώς η θεία της 12χρονης από τον Κολωνό αποκάλυψε τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του 53χρονου

Οι έρευνες των αρχών φαίνεται ότι κάθε ώρα που περνά βρίσκονται και πιο κοντά στην αποκάλυψη προσώπων που είχαν κλείσει ραντεβού για να συνευρεθούν ερωτικά με την 12χρονη στον Κολωνό. Οι επαφές του 53χρονου βιαστή και προαγωγού του κοριτσιού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, ενώ εκτιμάται ότι οι συλλήψεις είναι θέμα χρόνου. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία για τον τρόπο που αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που ζούσε η ανήλικη έδωσε η μητέρα της. Η θεία φαίνεται ότι ήταν το πρόσωπο-κλειδί, καθώς κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό της 12χρονης.

Όπως περιέγραψε η μητέρα, η θεία του κοριτσιού παρατήρησε ότι η ανήλικη δεν αποχωρίζεται το κινητό της. «Κάτι της έστειλε αυτός κι εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνισε η μικρή, μαζεύτηκε. Της λέει η θεία της γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες; Και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα να της στείλει βίντεο γυμνά. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία. Τα πήρε μετά από κάποια ώρα, γιατί δεν το έδινε η μικρή εύκολα το κινητό. Μετά έβαλε τον κωδικό και άρχισε η θεία να διαβάζει. Μου τα έστειλε όλα σε μένα κι εγώ πήγα το ίδιο βράδυ στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού» ανέφερε στον Alpha. Ο εφιάλτης που ζούσε η 12χρονη αποκαλύφθηκε μόλις τον Αύγουστο ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Λευκάδα. Είχαν ήδη περάσει τέσσερις μήνες σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσής της από τον 53χρονο.