Ελλαδα

Η δικηγόρος της 12χρονης στον Κολωνό: «Βιώνει έναν εφιάλτη - Χρειάζεται υποστήριξη»

Οι δηλώσεις στην ΕΡΤ - Άλλα πέντε άτομα στο στόχαστρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Βιώνει έναν εφιάλτη καθημερινά - Χρειάζεται υποστήριξη», δηλώνει η δικηγόρος της 12χρονης στον Κολωνό
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 53χρονος που φέρεται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κολωνός - Η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης για την ψυχολογική της κατάσταση - Πώς την προσέγγιζε ο κατηγορούμενος.

Aποτροπιασμό προκαλούν και οι περιγραφές από τη δικηγόρο της 12χρονης στον Κολωνό, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανήλικη, η οποία, πέρα από τη σωματική και ψυχική της κακοποίηση, είναι αναγκασμένη να «ζει ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη». 

«Δεν είναι καλή η κατάσταση ούτε της οικογένειας, ούτε το παιδιού πολύ περισσότερο. Έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, χρειάζεται υποστήριξη. Έχει την υποστήριξη της οικογένειάς του και τη δική μου, όσο μπορώ να είμαι κοντά στο παιδί. Βιώνει έναν εφιάλτη καθημερινά, ξανά και ξανά, με όλη αυτή τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα και με τους δημοσιογράφους που είναι καθημερινά κάτω από το σπίτι της. Κάποια από τα κανάλια έχουν βάλει φωτογραφίες του παιδιού στον Τύπο. Ελπίζουμε να σταματήσει κάπου εδώ όλο αυτό γιατί δεν είναι καλή η κατάσταση της οικογένειας. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην οικογένεια, άλλα οκτώ, τα οποία πρέπει να προστατευτούν», ανέφερε η δικηγόρος της 12χρονης σχετικά με την κατάσταση του 12χρονου κοριτσιού.

Κολωνός: Πώς προσέγγισε τη 12χρονη

Η κα Ταραχοπούλου αναφέρθηκε στη συνέχεια στον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο 53χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος ζητούσε τη βοήθεια του κοριτσιού στο μαγαζί του από τη μητέρα του «ώστε να της δίνει χαρτζιλίκι».

Ειδικότερα, τόνισε: «Το κοριτσάκι πήγαινε στο σχολείο του κανονικά και κάποιες φορές πήγαινε στο μαγαζί του κατηγορούμενου για να βοηθήσει. Ο ίδιος ζητούσε το κορίτσι από τη μητέρα του για να της δίνει ένα χαρτζιλίκι. Αυτός ήταν ο τρόπος προσέγγισης. Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε επί τέσσερις μήνες, όταν το κοριτσάκι ήταν ακόμη 11 χρονών. Αυτή τη στιγμή πηγαίνει πρώτη γυμνασίου».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος για να εκδίδει την ανήλικη: «Χρησιμοποιούσε μια εφαρμογή για να εκδίδει το κοριτσάκι αυτό, αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Του έστελνε μηνύματα προσποιούμενος».

Η δικηγόρος της 12χρονης σημείωσε πως «μία θεία της είδε τα μηνύματα στο κινητό, σε διακοπές που ήταν μαζί με το ένα αδερφάκι της. Αμέσως ειδοποίησε τη μητέρα, η οποία ήταν σοκαρισμένη, ενώ ειδοποιήθηκε και το Χαμόγελο του Παιδιού. Επέστρεψαν στην Αθήνα και έκαναν την καταγγελία. Με τις βαλίτσες, όπως ήταν, πήγαν στην Ασφάλεια».

Κολωνός: Έρχονται στοιχεία και για άλλα άτομα

Σημειώνετια ότι η δικηγόρος της 12χρονης, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι ένα παιδί 11 χρονών εκβίαζε έναν 53χρονο άνδρα που είχε φτιάξει ένα κοινωνικό προφίλ, είχε διασυνδέσεις στην πολιτική ζωή και στην εκκλησία. Δεν έχει καμία λογική αυτό", ενώ ξεκαθάρισε πως "ακόμα κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα έπρεπε αυτός ο άνθρωπος να ενημερώσει;».

Εκτίμησε επίσης ότι αύριο θα κριθεί προφυλακιστέος.

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιη πως θα προκύψουν στοιχεία και για ακόμα περισσότερα άτομα που εμπλέκονται στην εκπόρνευση της ανήλικης, λέγοντας: «Άλλα πέντε άτομα έχουν προκύψει, αλλά θεωρώ πως θα προκύψουν στοιχεία για περισσότερα άτομα. Υπάρχουν στοιχεία. Αν η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της όπως την έχει κάνει ως τώρα, θα προκύψουν κι άλλα άτομα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ