- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ναυάγιο στα Κύθηρα και η περιγραφή του Δημάρχου για τα θύματα και την τιτάνια επιχείρηση διάσωσης
Για όσα συγκλονιστικά σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στα Κύθηρα όταν ένα ιστιοφόρο με 95 παράτυπους μετανάστες έπεσε στα βράχια κοντά στο λιμάνι Διακοφτίου, με τουλάχιστον δύο σορούς να έχουν εντοπιστεί, μίλησε ο δήμαρχος του νησιού ο οποίος περιέγραψε όσα είδε λέγοντας «μπροστά μου πνίγηκαν 5 άτομα». Την ίδια ώρα τους 17 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λέσβο με τους 16 να είναι γυναίκες και ένα αγόρι κάτω των 20 ετών να είναι το 17ο θύμα.
Όπως εξήγησε, μάλιστα, ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, «αν τους έβγαζε 50 μέτρα αριστερότερα ή δεξιότερα θα έβγαιναν σε αμμώδη παραλία και θα είχαν σωθει όλοι. Εκεί που προσέκρουσε είναι καταβόθρα με κάθετα βράχια 15-20 μέτρων. Οι άνθρωποι βγήκαν σε ένα υποτυπώδες πλάτωμα και εκεί η θάλασσα τους χτυπούσε σαν χταπόδια. Είδα πέντε άτομα να τους παίρνει η θάλασσα και μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα να πνίγονται».
«Τα σκάφη με τα οποία τους στέλνουν από την Τουρκία είναι κινητές βόμβες» είπε ο Δήμαρχος Κυθήρων καθώς όπως τόνισε «είναι μικρά ιστιοπλοϊκά τα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν πάνω από 15 με 20 άτομα μέσα κι έχουν 100».
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μάλιστα, ο διοικητής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέβηκε με κίνδυνο της ζωής του στο σημείο που ήταν εγκλωβισμένοι μετανάστες για να συντονίσει και να βοηθήσει. Κατά τον αυτόπτη μάρτυρα ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονταν νεαρές γυναίκες, νεαροί άνδρες και 2-3 παιδιά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού λίγο μετά τις 11:15 το πρωί της Πέμπτης στα Κύθηρα έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί 80 αλλοδαποί εκ των οποίων 62 ενήλικες (55 άνδρες και 7 γυναίκες) και 18 ανήλικοι, ενώ 11 από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.