Ελλαδα

Το μετρό φτάνει στον Πειραιά την Τετάρτη - Στην κυκλοφορία οι τρεις νέοι σταθμοί (εικόνες)

Δείτε τους σταθμούς από ψηλά

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μετρό στον Πειραιά - Ο σταθμός «Δημοτικό Θέατρο»
Το μετρό στον Πειραιά - Ο σταθμός «Δημοτικό Θέατρο» © Facebook / Kostas Karamanlis

Στον Πειραιά το μετρό από τις 5 Οκτωβρίου - Στους σταθμούς «Μανιάτικα», «Δημοτικό Θέατρο» και «Πειραιάς» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μετρό φτάνει στον Πειραιά την ερχόμενη Τετάρτη (5/10). Οι τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3, «Μανιάτικα», «Δημοτικό Θέατρο» και «Πειραιάς» θα παραδοθούν στο κοινό και αναμένεται να φέρουν ανακούφιση στους δρόμους γύρω από το πρώτο λιμάνι της Ελλάδας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ξεναγηθεί στους σταθμούς του μετρό μία ημέρα αργότερα, την ερχόμενη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022. 

Μετρό στον Πειραιά - Γιάννης Μώραλης: «Θα αλλάξει την κινητικότητα της πόλης»

«Ένιωσα χαρά γιατί μετά από τόσες ταλαιπωρίες, με ανοιχτά εργοτάξια, χώματα, θορύβους, επιτέλους φτάσαμε στην ολοκλήρωση ενός τεράστιας σημασίας έργου για τον Πειραιά με προφανή πολλαπλά οφέλη. Ένιωσα περηφάνεια γιατί ειδικά ο σταθμός του Δημοτικού θεάτρου θα αποτελέσει όχι μόνο σταθμό για τους επιβάτες και τη μεταφορά τους, αλλά μια ακόμα εστία πολιτισμού για την πόλη μας, καθώς εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές ή ομοιώματά τους, τα οποία πραγματικά κοσμούν τον σταθμό, καθιστώντας τον ένα ακόμα μουσείο για τον Πειραιά.Ένιωσα χαρά γιατί τα Μανιάτικα, απέκτησαν έναν σταθμό που αναβαθμίζει μια σημαντική περιοχή για όλους εμάς. Ένιωσα αισιοδοξία καθώς το λιμάνι συνδέεται επιτέλους με το αεροδρόμιο, δημιουργώντας νέα δεδομένα ώστε ο Πειραιάς να γίνει προορισμός, ο οποίος πλέον διαθέτει ένα μέσο που θα αλλάξει την κινητικότητα της πόλης προς το καλύτερο», γράφει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Ο κ. Μώραλης επισκέφτηκε το σαββατοκύριακο τους τρεις νέους σταθμούς του μετρό και μοιράστηκε φωτογραφίες στα social media. 

Μετρό στον Πειραιά: Τι αλλάζει στην πόλη με την παράδοση των τριών νέων σταθμών

Η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς» περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και έξι νέους σύγχρονους σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο), καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Με την επικείμενη ολοκλήρωση της επέκτασης της μπλε γραμμής προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε περίπου 50 λεπτά.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο Σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και την Επέκταση του Τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς. 

Το Μετρό Πειραιά σε τελική ευθεία για την παράδοση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ