Ελλαδα

Χαμόγελα αισιοδοξίας για το 4 μηνών βρέφος που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του - Βγήκε από τη ΜΕΘ

Οι όροι στον 20χρονο πατέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πατουσάκια μωρού που είναι τυλιγμένα σε ροζ σεντόνι
Μωρό - Κοριτσάκι © Pixabay / christianabella

Κακοποίηση βρέφος 4 μηνών στην Κυπαρισσία: Η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού και η απόφαση για τον 20χρονο πατέρα. 

Βγήκε από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» το 4 μηνών κοριτσάκι που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του στην Κυπαρισσία. Το βρέφος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε απλό θάλαμο στη νευροχειρουργική κλινική.

Ήδη από εχθές τα νέα για την υγεία του ήταν θετικά. Την Τετάρτη αποσωληνώθηκε, ενώ η κατάσταση της υγείας του - που βελτιώνεται συνεχώς- οδήγησε στο να βγει από τη ΜΕΘ. 

Ο 20χρονος πατέρας του παιδιού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Θα καταβάλει εγγύηση 2.000 ευρώ και δύο φορές το μήνα θα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Ο 20χρονος πατέρας δεν θα μπορεί να δει το βρέφος μέχρι τη δίκη.

Κακοποίηση 4 μηνών βρέφος στην Κυπαρισσία: Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό κακοποίησης καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου (25/9) στο χωριό Αετός του δήμου Τριφυλίας, που βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας από την Κυπαρισσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μητέρα εργαζόταν εκείνη την ώρα και ο πατέρας επικοινώνησε μαζί της, λέγοντάς της ότι το μωρό δεν είναι καλά. Με το που επέστρεψε στο σπίτι μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του και πως έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά. Το παιδί παρουσίαζε σπασμούς, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίστηκε εν τέλει στο Νοσοκομείο Παίδων της Αττικής.

Αποσωληνώθηκε το βρέφος που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του | 29/09/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ