Ελλαδα

Μεσσηνία: Αποσωληνώθηκε το βρέφος που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του

Το χρονικό της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
Το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» © Eurokinissi

Μεσσηνία: Αποσωληνώθηκε το 4 μηνών βρέφος που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του.

Αποσωληνώθηκε το 4 μηνών βρέφος που φέρεται να έχει κακοποιηθεί από τον πατέρα του, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μετά από αρκετές ημέρες παραμονής του βρέφους στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», οι γιατροί έκριναν ότι μπορούν να το αποσωληνώσουν, με τα επόμενα 24ωρα να χαρακτηρίζονται κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

Νωρίτερα ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και με τους όρους αφενός να εμφανίζεται κάθε 1 και 15 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και αφετέρου να μην έχει οποιαδήποτε επαφή με το βρέφος/

Η σύζυγος του 20χρονου, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ενώ μετά το πέρας της απολογίας, αμφότεροι αποχώρησαν σε κλίμα έντασης, καταφερόμενοι κατά των Μέσων ενημέρωσης που κάλυπταν το γεγονός.

Για την προσωρινή του απελευθέρωση μέχρι την δίκη, καταβλήθηκε εγγύηση 2.000 ευρώ.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου 25/9 στο χωριό Αετός του δήμου Τριφυλίας, που είναι σε απόσταση μισής ώρας από την Κυπαρισσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μητέρα εργαζόταν εκείνη την ώρα και ο πατέρας επικοινώνησε μαζί της λέγοντάς της ότι το μωρό δεν είναι καλά.

Με του που επέστρεψε στο σπίτι μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του και πως έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά. Το παιδί παρουσίαζε σπασμούς, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και μετακομίστηκε εν τέλει στο Νοσοκομείο Παίδων της Αττικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ