Ελλαδα

Χάμπουργκερ και μιλκ σέικ προκάλεσαν τη δηλητηρίαση στη 19χρονη Θάλεια

Δηλητηριάστηκαν 15 άτομα από το πλήρωμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πολεμικό Ναυτικό: Μισό χάμπουργκερ και ένα μιλκ σέικ προκάλεσαν τη δηλητηρίαση στη 19χρονη Θάλεια.

Fast food γεύμα στην Τυνησία είναι αυτό που προκάλεσε σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την τροφική δηλητηρίαση στην άτυχη ναυτική δόκιμο που έχασε τη ζωή της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Θάλεια βγήκε από το πλοίο όταν είχε δέσει στην Τυνησία και πήγε έξω με άλλα άτομα από το πλήρωμα. Εκεί, έφαγε σε κατάστημα fast food και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μοιράστηκε ένα μπέργκερ με μία άλλη δόκιμο, ενώ ήπιε και ένα μιλκ σέικ.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει αναφέροντας ότι από το πλήρωμα του πλοίου έπαθαν δηλητηρίαση 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και η Θάλεια, που είχε πυρετό που ανεβοκατέβαινε και εμφάνισε και πρήξιμο στο πόδι, αλλά και στοιχεία που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να πάσχει από ουρολοίμωξη. Ωστόσο, το ιατρικό προσωπικό του πλοίου δεν είχε κρίνει την κατάστασή της ως κρίσιμη και, με βάση τα συμπτώματά της, φαινόταν ότι ήταν διαχειρίσιμη.

Παρόλα αυτά, η 19χρονη κατέληξε. Περισσότερο φως στις συνθήκες του θανάτου της αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στη Νάπολι της Ιταλίας. Την Τετάρτη θα γίνει η κηδεία της άτυχης δοκίμου, στη Λάρισα.

Πολεμικό Ναυτικό: Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Στην είδηση του θανάτου της άτυχης κοπέλας είχε αναφερθεί με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, στην οποία ανέφερε: «Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας.

Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου. Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».