Ελλαδα

Πολεμικό Ναυτικό: Εξιτήριο για τους δύο δόκιμους

Καθυστερεί η νεκροψία της 19χρονης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολεμικό Ναυτικό: Εξιτήριο για τους δύο δόκιμους
Η 19χρονη ναυτική δόκιμος, Θάλεια Κορδαμπάλου

Πολεμικό Ναυτικό: Εξιτήριο για τους δύο δόκιμους που επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί για τον θάνατο της 19χρονης δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου, που άφησε την τελευταία πνοή της σε εκπαιδευτικό ταξίδι του Πολεμικού Ναυτικού, αναμένονται από την νεκροψία. Ακόμη δεν έχει αρχίσει, ωστόσο εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι άλλοι δύο δόκιμοι της Σχολής που επέβαιναν στον «Προμηθέα» και που παρουσίασαν συμπτώματα, τα οποία παραπέμπουν σε δηλητηρίαση, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Νάπολης στο οποίο είχαν εισαχθεί.

Οι δύο ναυτικοί δόκιμοι θα επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα, καθώς το «Προμηθεύς» αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή στη Σαλαμίνα, ενώ η φρεγάτα «Κανάρης» που συμμετείχε στο εκπαιδευτικό ταξίδι θα φτάσει στο ναύσταθμο σήμερα τα μεσάνυχτα.

Πολεμικό Ναυτικό: Πού στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο της 19χρονης

Οι έρευνες για τον θάνατο της Θάλειας Κορδαμπάλου συνεχίζονται και επικεντρώνονται σε διάφορα στοιχεία που έχουν προκύψει, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έφαγε ή να ήπιε κάτι που να είχε ως συνέπεια να δηλητηριαστεί.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου, όπου το πλοίο «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια, καθώς και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους, είχαν δέσει στην Τυνησία, στο λιμάνι Λαγκουλέτ.

Ερευνάται αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου από τα πλοία εκείνες τις ημέρες, η 19χρονη έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση, ενώ υπάρχουν αυστηρές οδηγίες προς τους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν στις χώρες αυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα δόντια τους πρέπει να τα πλένουν μόνο με εμφιαλωμένο νερό.

Σημειώνεται ότι πριν από κάποιες ημέρες η 19χρονη είχε νοσήσει εν πλω από κορωνοϊό, αλλά το διάστημα που τα πλοία ήταν στην Τυνησία ήταν αρνητική, καθώς είχε αποθεραπευτεί. Ωστόσο, ενδέχεται ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της.

Πολεμικό Ναυτικό: Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Στην είδηση του θανάτου της άτυχης κοπέλας είχε αναφερθεί με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, στην οποία ανέφερε:

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ