Ελλαδα

Μόσιαλος για Σάνα Μάριν: «Αν ο πρωθυπουργός ήταν άνδρας, θα είχαν ζητήσει τεστ για ναρκωτικά;»

Ο καθηγητής του LSE για τα πάρτι και τον χορό της Φινλανδής πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mosialos-sana-marin

Ο Ηλίας Μόσιαλος στηρίζει τη Σάνα Μάριν. Η ανάρτηση στο Facebook για τα βίντεο με τη Φινλανδή πρωθυπουργό να χορεύει σε πάρτι.

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρεται στη Σάνα Μάριν, τη Φινλανδή πρωθυπουργό που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τον χορό της σε ιδιωτικό πάρτι.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής του LSE αφήνει αιχμές για τον «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη Σάνα Μάριν και το τεστ ναρκωτικών που της ζητήθηκε να κάνει, επισημαίνοντας με νόημα αν θα γινόταν το ίδιο στην περίπτωση που «ο πρωθυπουργός ήταν άνδρας».

«Αναρωτιέμαι αν θα είχαν ζητήσει τέτοιο τεστ αν ο πρωθυπουργός που διασκέδαζε ήταν άνδρας» γράφει ο Ηλίας Μόσιαλος, θέτοντας στο επίκεντρο την έμφυλη ισοτιμία.

Ηλίας Μόσιαλος για Σάνα Μάριν - Η ανάρτηση στο Facebook

«Αρνητικό το τεστ για λήψη ναρκωτικών. Αναρωτιέμαι αν θα είχαν ζητήσει τέτοιο τεστ αν ο πρωθυπουργός που διασκέδαζε ήταν άνδρας.

» Ακούσαμε διάφορα αυτές τις ημέρες. "Είναι νέα, άρα δεν μπορεί να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις". Ενώ οι μεγαλύτεροι που βαπτίζουν τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους εμπειρία μπορούν.

» "Δεν έχει σημασία αν είναι γυναίκα. Οδήγησε τη χώρα της στο ΝΑΤΟ". Έχει σημασία γιατί αν δεν θελουμε να θέσουμε την εμφυλη ισοτιμία ως κεντρικό θέμα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής τότε μπορούμε να βρίσκουμε δεκάδες δικαιολογίες. Η απόφαση για συμμετοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν μια συλλογική απόφαση του πολιτικού συστήματος της χώρας για έναν συγκεκριμένο λόγο. Τη ρωσική απειλή. Που είναι πραγματική. Όπως και η τουρκική απειλή για τη χώρα μας.

» "Είναι μητέρα. Πού βρίσκει χρόνο να κυβερνά τη χώρα της και να διασκεδάζει κιόλας;". Οι μητέρες δηλαδή δεν έχουν χρόνο για σοβαρές ενασχολήσεις ή για διασκέδαση. Έχουν οικιακά καθήκοντα από τα οποία απέχουν οι κυρίαρχοι άνδρες. Όλα αυτά τα επιχειρήματα είναι έωλα. Ο κόσμος ευτυχώς αλλάζει. Καιρός να αλλάξουν πολλά και στη χώρα μας».

Αρνητικό το τεστ για λήψη ναρκωτικών. Αναρωτιέμαι αν θα είχαν ζητήσει τέτοιο τεστ αν ο πρωθυπουργός που διασκέδαζε ήταν...

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Monday, August 22, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ