- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Μετά τον καύσωνα, βροχές και πτώση θερμοκρασίας - Πότε ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος
Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, συννεφιές και βροχές - Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή και η ανάρτηση τού Σάκη Αρναούτογλου
Μετά τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες ο καιρός γίνεται και πάλι άστατος την ερχόμενη εβδομάδα. Ο υδράργυρος πέφτει και βροχές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα κεντρικά και βόρεια της Ελλάδας ήδη από αύριο, Κυριακή 21 Αυγούστου 2022. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η αστάθεια δεν θα διαρκέσει πολύ, αφού αύξηση της θερμοκρασίας θα έχουμε και πάλι τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.
Καιρός: Μεταβολή αύριο με βροχές στα βόρεια - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Την Κυριακή αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βόρεια, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις - κυρίως στα βόρεια - θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, προσδίδοντας στις βροχοπτώσεις χαρακτήρα λασποβροχών.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 32-34, στην Ήπειρο από 18 έως 32-33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 34-35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 33-35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 35 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ.
Καιρός αύριο: Συννεφιά στην Αττική, σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34-35 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 32 βαθμούς.
Καιρός - Σάκης Αρναύτογλου: Η πρόγνωση για τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και πάλι στο τέλος του μήνα. Ο Σάκης Αρναούτογλου παρέθεσε γράφημα με τη μέση θερμοκρασία των επόμενων 10 ημερών και έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά! Μετα τον ιδιαίτερα άστατο καιρό την ερχόμενη εβδομάδα και την πτώση της θερμοκρασίας, υπάρχουν ενδείξεις και πάλι για ολιγοήμερη αρκετή ζέστη προς τα τέλη του μήνα (οχι κάτι το ακραίο πάντως - κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση).
» Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβαστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές αλλά τα συγκινητικά σας λόγια όσον αφορά στην έναρξη του δελτίου καιρού της ΕΡΤ3 την ερχόμενη Δευτέρα 22/8 , στην αρχή στις 16:30.
Με μεγάλη εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».
Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά! Μετα τον ιδιαίτερα άστατο...
Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Saturday, August 20, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.