Ελλαδα

Καιρός - Αρναούτογλου: Σοβαρή επιδείνωση το επόμενο 48ωρο - Δεν αποκλείονται ανεμοστρόβιλοι

Εντείνεται η κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα παραμένει κάτω από το σκίαστρο του τραμ όσο μαίνεται καταιγίδα
Καταιγίδα © EUROKINISSIΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κακοκαιρία - Σάκης Αρναούτογλου: Η προειδοποίηση για το επόμενο 48ωρο και τα πλημμυρικά φαινόμενα - Η έκκληση στους δήμους

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται το επόμενο 48ωρο στη χώρα μας, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, να προειδοποιεί για πλημμυρικά φαινόμενα, χωρίς να αποκλείει τον σχηματισμό ανεμοστρόβιλων - υδροστρόβιλων. 

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου απευθύνει έκκληση στους δήμους για τον καθαρισμό φρεατίων και ρεμάτων.

«Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο! Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικο καθαρισμο ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας! Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για τον σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων - υδροστρόβιλων!)», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνυση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!»

Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο! Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Tuesday, August 23, 2022

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Αν κριθεί αναγκαίο θα ενεργοποιηθεί το 112

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που επελαύνει αυτήν την εβδομάδα στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε σε σχετική ενημέρωση ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, οι μετεωρολόγοι έχουν εφιστήσει την προσοχή καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι πάρα πολύ έντονα κατά τόπους και κατά διαστήματα και θα πλήξουν όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Παράλληλα, ζήτησε από οδηγούς και πεζούς να μην διασχίζουν ποτέ ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις), ενώ ανέφερε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν κατασκηνωτές. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση στους ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες για την κακοκαιρία.

«Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές εκδήλωσης της κακοκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Δήλωση Χρ. Στυλιανίδη μετά τη σύσκεψη για την κακοκαιρία στο Υπ. Κλιματ. Κρίσης & Πολιτ. Προστασίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ