Ελλαδα

Καύσωνας: Οι περιοχές με 40άρια - Ο αναλυτικός πίνακας

Σε ποια περιοχή καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41 βαθμοί Κελσίου στην Αργολίδα, καθώς ο καύσωνας έκανε αισθητή την παρουσία του
41 βαθμοί Κελσίου στην Αργολίδα, καθώς ο καύσωνας έκανε αισθητή την παρουσία του © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο καύσωνας έφερε 40άρια σε περιοχές της χώρας σήμερα Παρασκευή (19/8). Ο πίνακας του meteo με τα σημεία στη χώρα που είχαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα σήμερα Παρασκευή (19/8), σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Ο καύσωνας συνεχίζεται, με έντονη ζέστη σε πολλά σημεία της χώρας.

Οι θερμότερες περιοχές εντοπίστηκαν στην Αργολίδα, τη Λακωνία και τη Φθιώτιδα. Η υψηλότερη μέγιστη καταγράφηκε στο Άργος, με 40.6 °C, ενώ ακολούθησαν (επίσης πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου) η Σπάρτη, το Κρανίδι και η Στυλίδα Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι σε περισσότερους από 130 σταθμούς του δικτύου του meteo.gr η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς. Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας:

Στην Αργολίδα η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή (19/8)
Στην Αργολίδα η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή (19/8) © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πότε υποχωρεί ο καύσωνας - Ο καιρός αύριο Σάββατο (20/8)

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, ενώ αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να σημειωθεί την προσεχή Κυριακή.

Πάντως, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου θα συνοδεύονται απο έντονη καιρική αστάθεια, με το θερμόμετρο να δείχνει έως και δέκα βαθμούς χαμηλότερα.

Κατά δύο με τρεις βαθμούς θα υποχωρήσει η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα αύριο Σάββατο (20/8), αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση ΕΜΥ, από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ