Ελλαδα

Σπάτα: Το δυστύχημα με το ελικόπτερο ήταν «αποτρέψιμο» λένε οι γονείς του 22χρονου Βρετανού

Πώς έχασε τη ζωή του ο νεαρός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γονείς του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε στα Σπάτα
Οι γονείς του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε στα Σπάτα © ΕΡΤ

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Οι δηλώσεις των γονιών του 22χρονου - Το χρονικό της τραγωδίας

Οι γονείς του Τζακ Φέντον, του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε όταν βγήκε από το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε στα Σπάτα, μίλησαν για την τραγωδία στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV News και υποστήριξαν ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά την αποβίβαση των επιβατών.

Οι γονείς του 22χρονου Βρετανού υποστηρίζουν ότι το δυστύχημα, όπου έχασε τη ζωή ο γιος τους, ήταν «αποτρέψιμο» και προσθέτουν ότι ο Τζακ δεν ήταν «ανόητος για να τρέξει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου για να βγάλει selfie».

«Ήταν τόσο υπέροχος», είπε η μητέρα του Τζακ Φέντον κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής της συνέντευξης, ενώ ο πατέρας του σημείωσε ότι το κενό που έχει αφήσει στη ζωή τους είναι εξωπραγματικό. «Δεν θα το ξεπεράσουμε ποτέ. Είναι ένα τρομακτικό μονοπάτι στο οποίο θα πρέπει να πορευόμαστε για πάντα. Θα μας λείψει πολύ. Ήταν ένας υπέροχος γιος». 

Ο Μιγκέλ είπε ότι ο Τζακ ήταν ο «καλύτερος φίλος» του και θυμήθηκε μια από τις τελευταίες τους στιγμές στα 22α γενέθλιά του, όταν ο Τζακ έστειλε μήνυμα στον πατέρα του «Ευχαριστώ μπαμπά που έκανες τα γενέθλιά μου τα καλύτερα». Ο οικογενειακός τους φίλος Robin Stanton-Gleaves, ο οποίος συνόδευσε τα αγόρια στο ταξίδι στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι ο Τζακ θα ζούσε εάν είχε τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας.

Οι γονείς του 22χρονου αναμένουν την επίσημη έκθεση για τις συνθήκες της τραγωδίας. 

Σπάτα: Ποιος ήταν ο 22χρονος Τζακ Φέντον που διαμελίστηκε από το ελικόπτερο

O 22χρονος Jack Fenton, γόνος πλούσιας οικογένειας στη Βρετανία, ήταν μαθητής στο Oxford Brookes. Στη συνέχεια φοίτησε στο οικοτροφείο Sutton Valence στο Μέιντστοουν του Κεντ.

Είχε πάει μαζί με την οικογένειά του για διακοπές σε νησιά του Αιγαίου. Για τις μετακινήσεις της οικογένειας είχαν μισθώσει ένα ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι κατά την επιστροφή από τη Μύκονο υπήρχε και ένα δεύτερο ελικόπτερο μέσα στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του 22χρονου Jack Fenton. Ο 22χρονος βρήκε φρικτό θάνατο όταν μετά την αποβίβαση του από το σκάφος που εκτελούσε ιδιωτική πτήση από Μύκονο στην Αθήνα, χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου που ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Για το δυστύχημα διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με τις αρχές να εξετάζουν από την αρχή δύο σενάρια. Μια από τις εκδοχές που εξετάζει η αστυνομία θέλει τον άτυχο νεαρό να συνομιλεί στο κινητό του τηλέφωνο και αφηρημένος να απομακρύνεται από την παρέα του. Μια άλλη θέλει τον 22χρονο να προσπαθεί να βγάλει selfie.

Σπάτα - Δυστύχημα με ελικόπτερο: Οι καταθέσεις και τα ερωτηματικά

Σπάτα - Τραγωδία με το ελικόπτερο: Τι απαντά η εταιρεία στις καταγγελίες της οικογένειας

Απαντώντας στις καταγγελίες που έκανε φίλος του αδικοχαμένου νεαρού, ο οποίος επέβαινε μαζί του στο ελικόπτερο, η εταιρεία τονίζει ότι εφαρμόστηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και είχε γίνει αναλυτική ενημέρωση στους επιβάτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Superior Air για το ελικόπτερο:

«Η πτητική δραστηριότητα της εταιρείας μας, από το έτος 2004 έως και σήμερα, έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών το οποίο, εκτός από τη μεταφορά προσώπων, περιλαμβάνει έργα όπως αεροδιακομιδή ασθενών και αεροφωτογραφήσεις, χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό ατύχημα. Παραλλήλως, είμαστε πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και εξέτασης χειριστών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έχοντας εκπαιδεύσει παραπάνω από 350 πιλότους, οι οποίοι παρέχουν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο.

» Σε σχέση με το τραγικό συμβάν της 25.7.2022, η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης.

» Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων».

Αποκλειστικό ΕΡΤ: Η κάμερα μέσα σε ελικόπτερο ίδιο με αυτό της τραγωδίας στα Σπάτα| 29/7/20222 | EΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ