Ελλαδα

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου «πνίγεται» στα σκουπίδια

Δείτε τη φωτογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκουπίδια στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο
© Μιχάλης Μπάκας

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία ενός περιβαλλοντολόγου που απεικονίζει το σωρό των σκουπιδιών που υπάρχει στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία που δείχνει το Ναυάγιο της Ζακύνθου, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και διάσημες παραλίες του κόσμου, να «πνίγεται» στα σκουπίδια.

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook αποτυπώνοντας την αγανάκτησή τους γι αυτούς που πετούν σκουπίδια δίχως να νοιάζονται για το περιβάλλον αλλά και την φυσική του ομορφιά του. «Ελληνικό καλοκαίρι 2022.. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Σκουπίδια στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο
© Μιχάλης Μπάκας

Ποιο είναι το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου ή ο «Παναγιώτης», είναι ένα ναυάγιο πλοίου στην απομονωμένη ακτή Άη Γιώργης της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

Το πλοίο εντοπίστηκε την 5η Οκτωβρίου 1980 από περιπολικό σκάφος της Θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Η αξία των περίπου 2.000 κιβωτίων τσιγάρων εκτιμήθηκε στα 30 εκατομμύρια δραχμές. Το πλήρωμα υποστήριξε πως, αφού επί τρεις μέρες το πλοίο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών περιφερόταν μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, εξαιτίας μηχανικής βλάβης προσάραξαν στο ακρωτήρι Σχοινάρι. Για δύο μέρες παρέμειναν αποκλεισμένοι σε σπηλιά και μετά βρήκαν καταφύγιο στο χωριό Βολίμες.

Μέχρι τότε, η ακτή ονομαζόταν Άη Γιώργης, ενώ πλέον είναι ευρέως γνωστή απλώς ως "Ναυάγιο". Η παραλία βρίσκεται σε δυσπρόσιτο μέρος και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω θαλάσσης ή αέρα.

Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαλλοντολογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμένο καράβι με το φορτίο του, και κατ' επέκταση και στον τουρισμό του νησιού. Όμως λίγο καιρό μετά αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη, ενώ κατατάσσεται στις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και του κόσμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ