Ελλαδα

Fuel Pass 2: Υποβλήθηκαν πάνω από 72.000 αιτήσεις - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Πώς θα κάνετε την αίτησή σας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καύσιμα
Fuel Pass 2 - Καύσιμα © EUROKINISSI

Fuel Pass 2: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα με βάση το ΑΦΜ

Περισσότερες από 72.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το Fuel Pass 2 από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022 που άνοιξε η πλατφόρμα. Οι περίπου 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν έως τις 29 Αυγούστου 2022 να υποβάλουν την αίτηση τους. Η πλατφόρμα ανοίγει σταδιακά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Σήμερα δικαίωμα υποβολής έχουν οι λήγοντες σε 1,2,3, ωστόσο εξαιρούνται οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων.

Αύριο, 2 Αυγούστου θα ακολουθήσουν οι 4,5,6,7 και την Τετάρτη οι 8,9 και 0. Από 4 Αυγούστου δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τις αιτήσεις.

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ σε 1, 2 και 3-Τι ισχύει για τις αιτήσεις | 01/08/2022|ΕΡΤ

Fuel Pass 2: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ζευγάρι έχει εισοδηματικό όριο τις 33.000 ευρώ, ζευγάρι με 1 τέκνο τις 36.000€ για να φτάσουμε στο ζευγάρι με 4 τέκνα και τις 45.000€.

Εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει να λάβει τα χρήματα σε άυλη κάρτα τα ποσά κατανέμονται ως εξής : 

  • 100 ευρώ για αυτοκίνητα στην νησιωτική Ελλάδα πλην Κρήτης
  • 80 ευρώ για αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • 70 ευρώ για μηχανές στα νησιά και
  • 60€ ευρώ για μηχανές στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό τότε το ποσό μειώνεται κατά 15 ευρώ. Δηλαδή :

  • 85€ για αυτοκίνητα στη νησιωτική Ελλάδα πλην Κρήτης
  • 65€ για αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • 55€ για μηχανές στα νησιά και
  • 45€ για μηχανές στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Όπως και με το fuel pass 1, οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων, εκτός από την επιδότηση, απολαμβάνουν και στην αντλία τη μείωση των 15 λεπτών λόγω της κρατικής ενίσχυσης.

Η επιδότηση στη βενζίνη θα γίνει με βάση τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021, δηλαδή τις φετινές. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχετε υποβάλει ακόμη φορολογική δήλωση δεν μπορείτε να πάρετε το fuel pass , γι'αυτό σπεύστε. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητες προϋποθέσεις το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS). Άρα τη χάνει όποιος ζητήσει να πιστωθεί το ποσό σε άυλη ψηφιακή κάρτα, αν δεν έχει κατάλληλη συσκευή για να την εξαργυρώσει, η οποία να υποστηρίζει ανέπαφες εξ αποστάσεως πληρωμές (NFC).

Fuel Pass 2: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα - Η διαδικασία, τα ποσά & πότε πληρώνονται

Fuel Pass 2: Πώς θα κάνετε την αίτησή σας 

Η είσοδος του φυσικού προσώπου- δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr-ΕΨΠ), πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α' 184).

Η ενέργεια αυτή υλοποιείται, ως υπηρεσία στην υποδομή του vouchers.gov.gr και θα επαναχρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες login TAXISnet (OAuth 2.0 client) των υπαρχόντων υπηρεσιών του Προγράμματος FuelPass, σύμφωνα με την υπό στοιχεία 2653/21.4.2022 (Β' 2030) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ