Ελλαδα

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2

Ποια οχήματα καλύπτει το πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καύσιμα - Επιδότηση
Fuel Pass 2: Υποβλήθηκαν πάνω από 200.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες © EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ

Fuel Pass 2: Υποβλήθηκαν πάνω από 200.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες. Οι δικαιούχοι και τα ποσά. Ποια οχήματα δικαιούνται το βοήθημα

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών για το Fuel Pass 2. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αιτήσεις στη σχετική πλατφόρμα του Gov.gr ξεπέρασαν τις 200.000.

Οι περίπου 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν έως τις 29 Αυγούστου 2022 να υποβάλουν την αίτηση τους. Η πλατφόρμα ανοίγει σταδιακά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Σήμερα δικαίωμα υποβολής έχουν οι λήγοντες σε 1,2,3, ωστόσο εξαιρούνται οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων.

Αύριο, 2 Αυγούστου θα ακολουθήσουν οι 4,5,6,7 και την Τετάρτη οι 8,9 και 0. Από 4 Αυγούστου δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τις αιτήσεις.

Fuel Pass 2: Ποια οχήματα καλύπτει το πρόγραμμα και ποια όχι

Διευκρινίζεται ότι προκειμένου οι αιτούντες να υπάγονται στην επιδότηση του κόστους καυσίμων, η αίτηση πρέπει να αφορά: τρίκυκλο φορτηγό, επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-ΤΑΞΙ), φορτηγό, δίκυκλο, επιβατικό, τρίκυκλο επιβατικό, ελκυστήρας, επιβατικό μικτό.

Η επιδότηση δεν θα καταβληθεί σε αιτούντες για: ημιρυμουλκούμενο, λεωφορείο, φορτιζόμενο ρυμουλκό, επικαθήμενο, ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο (συρμός), αυτοκινούμενος οικίσκος, ελκυστήρας & επικαθήμενο, τραινάκι τουριστικό, ρυμουλκούμενο, ρυμουλκούμενο βαγόνι.

Ποιοι δικαιούνται το Fuel Pass 2

Δικαιούχοι είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ζευγάρι έχει εισοδηματικό όριο τις 33.000 ευρώ, ζευγάρι με 1 τέκνο τις 36.000€ για να φτάσουμε στο ζευγάρι με 4 τέκνα και τις 45.000€.

Εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει να λάβει τα χρήματα σε άυλη κάρτα τα ποσά κατανέμονται ως εξής:

  • 100 ευρώ για αυτοκίνητα στην νησιωτική Ελλάδα πλην Κρήτης
  • 80 ευρώ για αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • 70 ευρώ για μηχανές στα νησιά και
  • 60 ευρώ για μηχανές στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό τότε το ποσό μειώνεται κατά 15 ευρώ. Δηλαδή:

  • 85€ για αυτοκίνητα στη νησιωτική Ελλάδα πλην Κρήτης
  • 65€ για αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • 55€ για μηχανές στα νησιά και
  • 45€ για μηχανές στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Όπως και με το fuel pass 1, οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων, εκτός από την επιδότηση, απολαμβάνουν και στην αντλία τη μείωση των 15 λεπτών λόγω της κρατικής ενίσχυσης.

Η επιδότηση στη βενζίνη θα γίνει με βάση τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021, δηλαδή τις φετινές. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχετε υποβάλει ακόμη φορολογική δήλωση δεν μπορείτε να πάρετε το fuel pass , γι' αυτό σπεύστε. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητες προϋποθέσεις το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα - Περισσότερες από 72.000 αιτήσεις σε λίγες ώρες | 1/08/2022 | EΡΤ

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS). Άρα τη χάνει όποιος ζητήσει να πιστωθεί το ποσό σε άυλη ψηφιακή κάρτα, αν δεν έχει κατάλληλη συσκευή για να την εξαργυρώσει, η οποία να υποστηρίζει ανέπαφες εξ αποστάσεως πληρωμές (NFC).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ