Ελλαδα

Fuel Pass 2: Πώς κάνετε την αίτηση - Ποσά και δικαιούχοι στο vouchers.gov.gr - Η πληρωμή

Η πλατφόρμα δέχεται πλέον όλα τα ΑΦΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To Fuel Pass 2 αφορά επιδότηση καυσίμων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο
To Fuel Pass 2 αφορά επιδότηση καυσίμων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αίτηση για Fuel Pass 2 κάνουν πλέον όλοι οι δικαιούχοι στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Τα ποσά και η προθεσμία για την επιδότηση στα καύσιμα.

Για το Fuel Pass 2 μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση όλοι οι δικαιούχοι από σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, καθώς η πλατφόρμα vouchers.gov.gr είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ. Ειδικότερα, αίτηση για το Fuel Pass 2 μπορούν να κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως σε τι ψηφίο λήγει ο ΑΦΜ τους.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr αναμενόταν να ανοίξει για όλους αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου, ωστόσο, η διαδικασία επιταχύνθηκε. «Από την 3/8/2022 και εξής είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων» επισημαίνεται σε μήνυμα στην πλατφόρμα.

Το Fuel Pass 2 αφορά επιδότηση στα καύσιμα, η οποία καλύπτει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Η αίτηση για το Fuel Pass 2 στο vouchers.gov.gr - Βήμα βήμα η διαδικασία

Η είσοδος του φυσικού προσώπου-δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή της πλατφόρμας vouchers.gov.gr γίνεται με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο δικαιούχος επαναχρησιμοποιεί τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Προγράμματος Fuel Pass για να κάνει την αίτηση. Για να υποβάλετε την αίτηση για το Fuel Pass 2 στο voucher.gov.gr, πατήστε εδώ

Σημειώνεται ότι αυτός που κάνει την αίτηση για το Fuel Pass 2 συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  1. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  2. Αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Παράλληλα, συμπληρώνει τον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να μπορέσει να γίνει η πληρωμή του Fuel Pass 2. Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί αυτόματα πληροφορίες για το όχημα και τη μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο.

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ σε 1, 2 και 3-Τι ισχύει για τις αιτήσεις | 01/08/2022|ΕΡΤ

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού (και έως του ποσού των 45.000 ευρώ κατ’ άνώτατον όριο).

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr δέχεται πλέον όλα τα ΑΦΜ για το Fuel Pass 2
Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr δέχεται πλέον όλα τα ΑΦΜ για το Fuel Pass 2

Οι φορολογούμενοι αυτοί μπορούν να αιτηθούν τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Τα ποσά του Fuel Pass 2

Τα ποσά που αφορούν τη νέα επιδότηση στα καύσιμα μέσα από το Fuel Pass 2 για το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2022 διαμορφώνονται ως εξής:

  • 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό του Fuel Pass 2 διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό του Fuel Pass 2 μειώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό του Fuel Pass 2 μειώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό του Fuel Pass 2 μειώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Η πληρωμή του Fuel Pass 2 - Πότε μπαίνουν τα ποσά

Η πληρωμή στους δικαιούχους για το Fuel Pass 2 γίνεται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την υποβολή της αίτησης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ειδικότερα:

  • Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τις τράπεζες γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών).
  • Η πίστωση της ενίσχυσης είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό γίνεται εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη νέα επιδότηση καυσίμων ήταν μεγάλο από την πρώτη στιγμή. Χαρακτηριστικό είναι ότι την 1η Αυγούστου που άνοιξε η πλατφόρμα vouchers.gov.gr, οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2 ξεπέρασαν τις 200.000 μέχρι το απόγευμα. Πλέον, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ