Ελλαδα

Αιχμές για εμπρησμό από τη δήμαρχο Πεντέλης

«Δεν μπορεί να ξεκίνησε με φυσικό τρόπο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αιχμές για εμπρησμό από τη δήμαρχο Πεντέλης

Αιχμές για εμπρηστική ενέργεια άφησε η δήμαρχος Πεντέλης σχετικά με το πώς ξεκίνησε η φωτιά στην περιοχή.

Για τη φωτιά που μαίνεται από χθες στην Πεντέλη μίλησε η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, αφήνοντας αιχμές για εμπηρστική ενέργεια. Όπως εξήγησε «η φωτιά δεν μπορεί να ξεκίνησε με φυσικό τρόπο».

«Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, υπάρχουν όμως, αρκετές πιθανότητες αναζωπύρωσης στον ορεινό όγκο μας, από εκεί που πέρασε η φωτιά δηλαδή, από το απόγευμα και έπειτα, και εκεί επιχειρούν τα οχήματά μας. Βλέπω ένα καμένο τοπίο, η καμένη έκταση δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι μία εικόνα που δεν μπορούμε να την δεχθούμε. Οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, ωστόσο τώρα μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους. Καλούν να επιστρέψουν και τους ενημερώνει και η αστυνομία», ανέφερε αρχικά.

Για τα πιθανά αίτια η κ. Κεχαγιά άφησε αιχμές για εμπρηστική ενέργεια.

«Είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή να δούμε εμείς από πού προήλθε η φωτιά, είναι δουλειά των αρμόδιων αρχών. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από τα διοικητικά μας όρια, ήταν στο Ντράφι, ανέβηκε και πέρασε σε εμάς και πέρασε ξανά στο Ντράφι. Ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο. Οι αρχές θα κάνουν την έρευνα και θα δοθεί φως αφού ηρεμήσουν τα πράγματα», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ