Ελλαδα

Η Μαρία Καρρά προσφεύγει κατά της δέσμευσης της περιουσίας Τράγκα

Η χήρα του δημοσιογράφου ερευνάται για τέσσερα αδικήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Τράγκας με τη Μαρία Καρρά
Ο Γιώργος Τράγκας με τη Μαρία Καρρά © NDP

Γιώργος Τράγκας - Περιουσία: Η προσφυγή της Μαρίας Καρρά και η εκτίμηση για το ύψος των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου.

H χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, προσφεύγει αύριο Πέμπτη (30/6) στη δικαιοσύνη κατά της διάταξης για τη δέσμευση της περιουσίας της. Η Μαρία Καρρά ερευνάται για τέσσερα αδικήματα, με την ίδια να αρνείται κάθε κατηγορία.

Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, σε δηλώσεις του στον Ant1 ανέφερε ότι η χήρα του δημοσιογράφου αιτείται την ακύρωση της διάταξης και της δέσμευσης της περιουσίας της, ενώ σχετικά με την έρευνα για τέσσερα αδικήματα, ο δικηγόρος της ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα αδικήματα στη διάταξη «απλώς αναφέρονται ως διατάξεις του ποινικού κώδικα που έχουν παραβιαστεί, χωρίς όμως να προσδιορίζονται με σαφήνεια».ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με το ύψος της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς τόνισε πως το ποσό των 100 εκατ. ευρώ έχει προσδιοριστεί μόνο δημοσιογραφικά και όπως είπε «εμείς απαντάμε ότι η ίδια η Αρχή για το ξέπλυμα προσδιορίζει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων στο ύψος των 23 εκατομμυρίων ευρώ».

Μαντάς: Η Μαρία Καρρά αρνείται κάθε κατηγορία

 

 

ΕΣΗΕΑ για περιουσία Τράγκα: «Άφησε απλήρωτους εργαζόμενους, επιδιδόταν σε ακραίο πλουτισμό»

Η έρευνα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα και τους τρόπους με τους οποίους αποκτήθηκε συνεχίζεται. Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρακολουθεί με σοβαρό προβληματισμό τον καταιγισμό πληροφόρησης σχετικά με την αμύθητη περιουσία του».

Σε άλλο σημείο, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι ο Γιώργος Τράγκας είχε εδώ και δεκαετίες απαρνηθεί τη δημοσιογραφική του ιδιότητα επιδιδόμενος σε εκδοτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των οποίων δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις ως εργοδότης. Στα χρόνια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας άφησε απλήρωτους δεκάδες συναδέλφους μας ενώ ο ίδιος, όπως αποκαλύπτεται, επιδιδόταν σε ακραίο και αθέμιτο, όπως όλα δείχνουν, πλουτισμό. Οι δημόσιες καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ έχουν χρονικό βάθος 20ετίας. Οι δύο εταιρείες του οι οποίες πτώχευσαν το 2010 άφησαν οφειλές από συνδρομές 25.000€ στην ΕΣΗΕΑ, από αγγελιόσημο 260.00€ και από εισφορές εργαζομένων 67.000€ στον ΕΔΟΕΑΠ. Όσον αφορά τις οφειλές προς τον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες έχουν φτάσει με τις προσαυξήσεις τις 450.000€ και 98.000€ αντίστοιχα έχουν αναγγελθεί και διεκδικούνται». 

 

Τι λέει η ΕΣΗΕΑ για το φαινόμενο «Τράγκα»

Αφού παραθέτει τις οφειλές του Γιώργου Τράγκα προς την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, αναφέρεται στο φαινόμενο «Τράγκα», για το οποίο σημειώνει: «Το φαινόμενο «Τράγκα», με τις διαστάσεις οι οποίες σταδιακά αποκαλύπτονται, φαίνεται ότι  ενσαρκώνει τις πιο ακραίες στρεβλώσεις του «συστήματος δημοσιότητας». Η διαπλοκή εξουσίας και τύπου είναι, δυστυχώς, φαινόμενο διαχρονικό και διεθνές. Γι’ αυτό και κάθε ευνομούμενη δημοκρατία οφείλει να λαμβάνει μέτρα με στόχο τη θωράκιση των κοινωνιών από τις προσπάθειες χειραγώγησης της ενημέρωσης αλλά και τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας του Τύπου.

» Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά υποστηρίζει την υιοθέτηση κανόνων διαφάνειας, ισοτιμίας και ισονομίας στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ που κατευθύνεται από τα δημόσια ταμεία σε ΜΜΕ, είτε αφορά σε ενισχύσεις είτε στην κρατική διαφήμιση. Απόλυτη διαφάνεια απαιτείται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ αλλά και στην προέλευση του ενημερωτικού περιεχομένου, το οποίο πρέπει να παράγεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους που υπογράφουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

» Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων είναι σκληρά εργαζόμενοι σε ιδιαίτερα δύσκολες εργασιακές συνθήκες. Η μαχόμενη δημοσιογραφία, η δημοσιογραφία την οποία εκπροσωπεί η ΕΣΗΕΑ είναι το προπύργιο της Δημοκρατίας και πρέπει να είναι πλήρως θωρακισμένη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ