Ελλαδα

Στα 140 εκατ. ευρώ η περιουσία του Γιώργου Τράγκα - Οι εξελίξεις

Οι έρευνες για ξέπλυμα - Τι απαντά στα περί εκβιασμών ο δικηγόρος του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Τράγκας
Γιώργος Τράγκας © NDP

Οι εκτιμήσεις για την αξία της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και οι έρευνες του Οικονομικού Εισαγγελέα - Οι δηλώσεις του δικηγόρου του

Στα 140 εκατ. ευρώ εκτιμάται η περιουσία που είχε ο Γιώργος Τράγκας, την ώρα που οι αρχές αναζητούν τους τρόπους με τους οποίους ακίνητα, χρηματικά ποσά και ράβδοι χρυσού έφτασαν στα χέρια του δημοσιογράφου, που πέθανε πριν από έξι μήνες. 

Ο δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα, Νίκος Αγαπηνός, μίλησε στο Mega για την περιουσία του δημοσιογράφου, αλλά και τις καταγγελίες που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας περί εκβιασμών. «Η αλήθεια είναι ότι και εμείς γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών για την περιουσία, μέσα από τα ΜΜΕ. Δεν έχουμε εικόνα ή επίσημη ενημέρωση. Επίσημη ενημέρωση έχουμε για μία διαθήκη που συνετάχθη το 2018 και αφορά συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία. Είναι αυτά ου έχουν δει το φως της δημοσιότητας για διαμερίσματα στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στην Ελλάδα», ανέφερε αρχικά ο κ. Αγαπηνός και πρόσθεσε:

«Πριν τον θάνατο του, εκτιμούσα ότι η περιουσία του ήταν γύρω στα 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα το όρισμα τοποθετείται ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων είναι περίπου στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Για να μην υπάρχει παρανόηση οι αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές, στην Ευρώπη ταυτίζονται δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Δεν έπαιρνε μισθό ο Γιώργος Τράγκας, ήταν αυτοχρηματοδοτούμενος, είχε επιχειρήσεις και κέρδη. Έχει υψηλά εισοδήματα από πριν. Να δούμε τις πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει και μετά θα δούμε τι έχει συμβεί. Μπορεί κάποιος να είχε έσοδα το 2005, εάν τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιεί με συγκεκριμένους τρόπους, μπορεί να τα διπλασιάζει. Πρέπει να αξιολογηθούν όλα».

Για τις καταγγελίες περί εκβιασμού ο δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα είπε πως, «στο διάστημα που τον έχω εκπροσωπήσει, δεν αντιμετώπισα κάποια υπόθεση επώνυμης καταγγελίας για εκβιασμό. Δεν είναι ηθικό να λέγεται μετά θάνατον κάτι τέτοιο εφόσον δεν έχει ειπωθεί πριν τον θάνατο. Εν ζωή δεν είδα να γίνεται αυτό που βλέπω τώρα. Ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αρεστός στις εκάστοτε κυβερνήσεις και γι’ αυτό ήταν σε έναν μόνιμο έλεγχο. Δεν έκανε τώρα real estate το είχε κάνει πολύ νωρίτερα», είπε ο κ. Αγαπηνός και ερωτώμενος για τις ράβδους χρυσού που είχε στην κατοχή του ο Γιώργος Τράγκας απάντησε: «Δεν έχω αγοράσει ποτέ ράβδο χρυσού και δεν γνωρίζω πώς αποκτώνται. Πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, γιατί έως τώρα δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση». 

 

 

Σύμφωνα με την Real News, τα βασικά αδικήματα που η Οικονομική Εισαγγελία θα ερευνήσει εάν έχουν τελεστεί είναι, μεταξύ άλλων, η εκβίαση, η απάτη και η φοροδιαφυγή. Εν ολίγοις, θα διερευνηθεί αν ο εκλιπών, τελώντας αυτές τις αξιόποινες πράξεις, απέκτησε «μαύρο» χρήμα, το οποίο προσπάθησε να «ξεπλύνει» μέσω της αγοράς ακινήτων αλλά και χρυσού. Να σημειωθεί ότι στο πόρισμα δεν γίνεται καμία αναφορά στους δύο γιους του δημοσιογράφου, Γιάννη και Φρέντυ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ