Ελλαδα

Στεγαστικό επίδομα: Ποιους φοιτητές αφορά η διεύρυνση της χορήγησής του

Τι προβλέπει νομοθετική ρύθμιση και για ποια πανεπιστήμια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητές φορούν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια μαθήματος σε αμφιθέατρο
Φοιτητές φορούν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια μαθήματος σε αμφιθέατρο © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στεγαστικό επίδομα σε φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι για φοιτητές συγκεκριμένων πανεπιστημίων.

Διευρύνονται με νομοθετική ρύθμιση οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος σε φοιτητές και σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ. Η νομοθετική ρύθμιση, που διευκολύνει και παγιώνει τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη (8/6) στη Βουλή. 

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, διευρύνονται οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος των Προπτυχιακών φοιτητών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ήδη με νομοθετική ρύθμιση του 2021 θεσπίστηκαν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος στους φοιτητές των τριών αυτών Πανεπιστημίων. H ισχύουσα ρύθμιση προέβλεπε τη χορήγηση του επιδόματος μόνο σε προπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ενώ πλέον αποκτά πάγιο χαρακτήρα και αφορά και στους φοιτητές οι οποίοι εισάγονται εφεξής.

Ακόμη, ορίζεται ότι το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, η έκταση του οποίου λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος προπτυχιακών φοιτητών, περιλαμβάνει και περιοχές που απέχουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης λιγότερο από 20 χιλιόμετρα. Έτσι, φοιτητές που φοιτούν στα συγκροτήματα της Σίνδου και της Θέρμης μπορούν με τις νέες ρυθμίσεις να λαμβάνουν στεγαστικό επίδομα ακόμη και αν ο δήμος της σχολής φοίτησης είναι διαφορετικός από το δήμο της μισθωμένης κατοικίας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ