Ελλαδα

Φωτιά στη Βούλα – Πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ: Ένα πουλί...ο δράστης

Τι είπε για τους καθαρισμούς στους υποσταθμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βούλα – Πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ: Με πληροφόρησαν ότι από ένα πουλί ξεκίνησε η πυρκαγιά
Φωτιά Βούλα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Από ένα πουλί ξεκίνησε η φωτιά που ξέσπασε στη Βούλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ, Κώστα Μανιάτη.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ Κώστας Μανιάτης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» έδειξε ως υπεύθυνο για τη φωτιά στη Βούλα - η οποία ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον υποσταθμό της ΔΕΗ- ένα πουλί.

Ο διάλογος του προέδρου των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ στην ΕΡΤ

Μανιάτης: Λόγω της γνώσης που έχουμε σαν τεχνικοί πάνω στο ρεύμα, γιατί η φωτιά που δημιουργήθηκε, αν δημιουργήθηκε από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, είναι από εξωγενή παράγοντα. Οι πληροφορίες λένε, η πυροσβεστική τα έχει πάρει όλα αυτά τα στοιχεία, ότι υπήρχε ένα πουλί, που αυτό δημιούργησε το πρόβλημα στον υποσταθμό, που πήρε φωτιά και μεταφέρθηκε έξω από τον υποσταθμό γιατί μέσα στον υποσταθμό αν είχε πάρει φωτιά θα είχανε καεί
Δημοσιογράφος (Κώστα Παπαχλιμίτζος): Το πουλί τι έκανε; Αυτό δεν το ξέραμε.
Μανιάτης: Αυτό δημιούργησε το πρόβλημα και παίρνοντας φωτιά τα φτερά του.
Δημοσιογράφος (Κώστα Παπαχλιμίτζος): Να το πάμε φυλακή το πουλί. Ελπίζω οι υπεύθυνοι της πυροσβεστικής να μην βγάλουν πόρισμα που να λέει ότι φταίει ένα πουλί.
Δήμαρχος Γλυφάδας: Να μας απαντήσει ο κ. Μανιάτης αν υπάρχει σύστημα πυρόσβεσης ακόμη και για το πουλί. Δεν υπάρχει, αυτό είναι το πρόβλημα.
Μανιάτης: Για να υπάρχει σύστημα πυρόσβεσης πρέπει να υπάρχει νερό. Να υπάρχει από τους δήμους νερό.
Δήμαρχος Γλυφάδας: Μας ζήτησε κανείς κάτι και δεν το κάναμε; Λέει απέξω κίνδυνος θάνατος να μην πλησιάζουμε.
Αν το σενάριο με το πουλί που λέτε ευσταθεί, ποιος θα το σβήσει το πουλί; Ο ΑΔΜΗΕ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν πρέπει να το σβήσει το πουλί; Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν πρέπει να έχει λάβει υπόψη του ότι μπορεί να έρθει ένα πουλί και να καεί; Αυτό λέω.

Όσο για τους καθαρισμούς των χώρων στους υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ λέει ότι «πρέπει να γίνονται μέχρι τέλος Ιουνίου σύμφωνα με τον κανονισμό». Ακόμα ανέφερε ότι ενημερώθηκε ότι «ένα πουλί κάθισε πάνω στον υποσταθμό και με τον ιονισμό πήραν φωτιά τα φτερά του» κι έτσι ξεκίνησε η φωτιά.

Τέλος ο κ. Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, καθηγητής δασικών πυρκαγιών ΑΠΘ, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της πυροσβεστικής η περσινή φωτιά στην Βαρυμπόμπη οφείλεται σε πυλώνα ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ