Ελλαδα

Δολοφονία ναυτικού στην Καλλιθέα: Έσπασαν τα ισόβια για την πρώην σύζυγό του

Το πτώμα του ναυτικού είχε βρεθεί 7 χρόνια πριν μέσα στον καταψύκτη του διαμερίσματος του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα δικαστηρίου
Αίθουσα δικαστηρίου © EUROKINISSI

Δολοφονία ναυτικού στην Καλλιθέα: Έσπασαν τα ισόβια για την πρώην σύζυγό του - Τον σκότωσε και έκρυβε το πτώμα σε καταψύκτη.

Έσπασαν τα ισόβια για την πρώην σύζυγο του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, που βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στον καταψύκτη του διαμερίσματος που έμενε στην Καλλιθέα. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Επιπλέον, ένοχη με ποινή κάθειρξης έξι χρόνων κρίθηκε μία ακόμα γυναίκα για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και είναι πλέον ελεύθερη, αφού έχει ήδη εκτίσει το μισό της ποινής της. Στο εδώλιο ένα ακόμη πρόσωπο που συνελήφθη σε μεταγενέστερο χρόνο και καταδικάσθηκε σε κάθειρξη δεκατεσσάρων χρόνων για συναυτουργία. Και σε αυτό το πρόσωπο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Δολοφονία ναυτικού στην Καλλιθέα: Το χρονικό του εγκλήματος 

Η δολοφονία του ναυτικού έγινε τον Ιανουάριο του 2015, ωστόσο ανακαλύφθηκε έναν χρόνο μετά, όταν εντοπίστηκε το πτώμα του σε καταψύκτη στο διαμέρισμα όπου έμενε στην Καλλιθέα. Στις 15 Ιανουαρίου 2015 δηλώθηκε στην αστυνομία η εξαφάνιση του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη από τον αδελφό του. Την Πρωτοχρονιά ένας κοινός τους φίλος τον ενημέρωσε πως ο 63χρονος δεν εμφανίστηκε στο εορταστικό τραπέζι που τον είχε καλέσει.
Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, η αστυνομία βρήκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Ευαγγελιστρίας, στην Καλλιθέα, το αυτοκίνητο του ναυτικού.

«Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω, μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την αστυνομία», είχε καταθέσει στο δικαστήριο ο δικαστικός επιμελητής που μαζί με έναν συνάδελφό του και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, μπήκαν στο σπίτι στην Καλλιθέα.

Φρίκη. Εντοπίστηκε πτώμα άνδρα σε καταψύκτη σπιτιού στην Καλλιθέα

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κατέθεσε ότι στο σπίτι διέμενε η πρώην σύζυγος του ναυτικού μαζί με το παιδί τους ήδη από το 2014, καθώς, όπως εκείνη του είχε αναφέρει, ήθελε το παιδί να είναι κοντά με τον πατέρα του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η γυναίκα σταμάτησε να καταβάλει το ενοίκιο, με αποτέλεσμα εκείνος να μπει στο διαμέρισμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ