Ελλαδα

Πανελλήνιες 2022: Πρεμιέρα την Πέμπτη για τα ΕΠΑΛ - Το μήνυμα της Κεραμέως

Με ένα βίντεο η υπουργός Παιδείας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις υποψήφιες και τους υποψηφίους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρεμιέρα αύριο για τις Πανελλήνιες 2022
Πρεμιέρα αύριο για τις Πανελλήνιες 2022 © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Οι Πανελλήνιες 2022 ξεκινούν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 για τα ΕΠΑΛ. Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας στους υποψηφίους.

Καλή επιτυχία στις υποψήφιες και τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2022 ευχήθηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κα Κεραμέως προτρέπει τα παιδιά «αυτές τις ημέρες να βάλουν τα δυνατά τους και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» και προσθέτει, ότι το υπουργείο θα είναι δίπλα τους, «σε κάθε βήμα, να ακούμε τις σκέψεις σας, να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, να αξιοποιούμε τις φρέσκες ιδέες σας».

Πανελλήνιες 2022: Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας για τις υποψήφιες και τους υποψηφίους

«Αγαπητά μας παιδιά, σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία!

Να πετύχετε τους στόχους σας στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και μετά από αυτές.

Να κάνετε ό,τι σας γεμίζει και αξιοποιεί τις κλίσεις και τα ταλέντα σας.

Να ακολουθήσετε τα όνειρά σας μέχρι να τα πετύχετε, και να συνεχίσετε να ονειρεύεστε και να θέτετε νέους στόχους, κοιτώντας ψηλά, όπου μπορείτε και αξίζετε να φτάσετε.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι δρόμοι των επιλογών σας να είναι ανοιχτοί, να είναι διευρυμένοι, να είναι με προοπτική. Να σας εξασφαλίσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια, όποια εκπαιδευτική διαδρομή και αν ακολουθήσετε. Και να είμαστε δίπλα σας, σε κάθε βήμα, να ακούμε τις σκέψεις σας, να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, να αξιοποιούμε τις φρέσκες ιδέες σας.

Αυτές τις ημέρες βάλτε τα δυνατά σας, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό! Και είμαι βέβαιη ότι τα καλύτερα έρχονται. Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους!».

01-06-22 Το μήνυμα της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022

Πανελλήνιες 2022: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι - Το πρόγραμμα

Ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) με την εξέταση στο μάθημα, Νέα Ελληνικά.

Την σκυτάλη την Παρασκευή 3 Ιουνίου παίρνουν τα Γενικά Λύκεια, των οποίων οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30, ώρα κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ:

programma_3.jpg

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ:

programma2_1.jpg

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τα ειδικά μαθήματα:

programma3.jpg

Πανελλήνιες 2022: Τα μέτρα στα εξεταστικά κέντρα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ο Πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:

α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,

β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,

γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Πρεμιέρα αύριο για τις πανελλήνιες 2022
Πρεμιέρα αύριο για τις πανελλήνιες 2022 © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Πανελλήνιες 2022: Ποιοι υποχρεούνται να κάνουν PCR ή rapid test

Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλήνιες 2022 υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις Πανελλήνιες 2022 τονίζεται ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ