- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυρκαγιά στο Μάτι: Αναβλήθηκε η πρώτη ομαδική προσφυγή θυμάτων
Δεν κατέθεσαν στοιχεία οι δήμοι
Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών της πρώτης ομαδικής προσφυγής θυμάτων και συγγενών θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς του του 2018 στο Μάτι.
Για τις 25 Νοεμβρίου 2022 αναβλήθηκε η συζήτηση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών της πρώτης ομαδικής προσφυγής 27 θυμάτων και συγγενών θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού του 2018 στο Μάτι, Νέο Βουτσά και Ραφήνα, όπου έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, καθώς δεν κατέθεσαν φάκελο (στοιχεία κ.λπ.) το Πυροσβεστικό Σώμα και οι Δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Πεντέλης, δηλώνοντας μέσω των συνηγόρων τους ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι.
Το επιχείρημα των δικηγόρων των ΟΤΑ κ.λπ. προκάλεσε την αντίδραση των προσφευγόντων και, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος «προκαλεί απορία και αγανάκτηση 4 χρόνια μετά να βραδύνει η Δικαιοσύνη σε μια ξεκάθαρη υπόθεση».
Η αγωγή έχει κατατεθεί από 27 πολίτες οι οποίοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 8,5 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και υλικές καταστροφές που υπέστησαν από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Μεταξύ των προσφευγόντων είναι εγκαυματίες, συγγενείς θυμάτων και πυρόπληκτοι των οποίων οι οικίες υπέστησαν ολική καταστροφή ή σημαντικές φθορές.
Οι 27 στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Μαραθώνος, Ραφήνας – Πικερμίου και Πεντέλης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.