- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Ο τρίτος μηνυτής μίλησε σε εκπομπή - Γιατί δεν πήγε στο δικαστήριο
Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Ο τρίτος μηνυτής του σκηνοθέτη μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή - Γιατί δεν παρέστη στο δικαστήριο ενώ ζητήθηκε η βίαιη προσαγωγή του
Ο τρίτος μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη, το πρόσωπο που κατήγγειλε για βιασμό τον σκηνοθέτη και δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει, παρότι ζητήθηκε η βίαιη προσαγωγή του, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αποβληθεί.
«Επέλεξα να σπάσω τη σιωπή μου με μοναδικό σκοπό να ελαφρύνω την ψυχή μου, να καταγγείλω όσα κακοποιητικά βίωσα από το συγκεκριμένο κύριο, και να ενισχύσω τις μαρτυρίες των άλλων μηνυτών. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία ήξερα ότι θα δεχτώ λασπολογία παρά το ότι δεν απέκρυψα ότι είμαι τοξικά εξαρτημένος. Δε θεωρώ ότι η περιπέτειά μου με τις ουσίες με καθιστά αναξιόπιστο. Ήμουν σίγουρος ότι θα δεχτώ πόλεμο, και ήμουν προετοιμασμένος για αυτό. Μέσα σε 48 ώρες από την κατάθεσή μου είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία, το τηλέφωνό μου και η διεύθυνση κατοικίας μου με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο αυτοκίνητό μου, καθώς και μια επίθεση από άγνωστο σε εμένα άτομο», είπε ο μάρτυρας στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Mega και πρόσθεσε:
«Μας είχαν διαβεβαιώσει, εμένα και το συνήγορό μου, για τη διασφάλιση της ανωνυμίας μου. Αναγκάστηκα να αφήσω τη δουλειά μου, να μετακομίσω εκτός Αθηνών. Οι δικαστικές αρχές δε σεβάστηκαν την επιθυμία μου για ανωνυμία. Ήρθε η σειρά μου να καταθέσω, πέρα από το ότι νοσώ από κορωνοϊό και αδυνατώ να ανταπεξέλθω οικονομικά. Θα ζητήσω η κατάθεσή μου να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ή με τηλεδιάσκεψη. Και για να προλάβω τον κ. Κούγια που θα βρει να πει ότι φοβάμαι να αντιμετωπίσω τον ίδιο και τις ερωτήσεις του. Κύριε Κούγια δεν μπορείτε να βιάσετε παραπάνω την ψυχή μου με τα ομοφοβικά σας σχόλια και τα ρατσιστικά λογύδριά σας. Ακούστε κάτι από κάποιον αγράμματο και τελειωμένο, όπως με χαρακτηρίζεται. Ο κάθε άνθρωπος αυτοπροσδιορίζεται από το πώς ο ίδιος αισθάνεται χαρούμενος και όχι από το πώς προσφωνείται στην ταυτότητά του».
Δίκη Λιγνάδη: Ο Αλέξης Κούγιας για τις δηλώσεις του τρίτου μάρτυρα
Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στην ίδια εκπομπή και σχολίασε τις δηλώσεις του τρίτου μάρτυρα. «Αμφισβητώ ότι είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Όσα είπε δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ. Είπε ότι ζήτησε από τις αρχές να κρατήσουν την ανωνυμία του. Αυτό είναι αδύνατο. Τώρα λέει ότι θέλει να καταθέσει με τηλεδιάσκεψη, ενώ ο δικηγόρος του ούρλιαζε για την κάλυψη της δίκης. Εγώ αμφισβητώ ότι είναι ο συγκεκριμένος καταγγέλλων», είπε ο κ. Κούγιας.
«Έχει γίνει κινητοποίηση της αστυνομίας εδώ και 20 ημέρες, και ξαφνικά υπάρχει ένα πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι είναι αυτός και επικοινωνεί με μία ρεπόρτερ σας. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τοξικομανής, αλλά έμπορος ναρκωτικών. Έχει διαταχτεί η βίαιη προσαγωγή του, άρα λέει ψέματα. Φαίνεται να έχει στείλει στον κ. Βλάχο μια εντολή με ένα email που διαπιστώθηκε ότι είναι ανύπαρκτο. Δεν έχω ποτέ εκφραστεί για αυτόν χαρακτηρίζοντάς τον αγράμματο και τελειωμένο. Δε γνώριζα καν ότι έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με μια ρεπόρτερ και όχι με το δικαστήριο. Είναι ένας καταζητούμενος μάρτυρας. Είναι υποχρέωση της ρεπόρτερ να πει πότε επικοινώνησε μαζί της και από ποιο αριθμό τηλεφώνου. Να δώσει εξηγήσεις για το πώς την επέλεξε για να μιλήσει. Την Παρασκευή έγινε συζήτηση στο δικαστήριο. Έπρεπε η ρεπόρτερ να παρέμβει και να πει για την επικοινωνία της μαζί του. Όταν υπάρχει μονόλογος, δημιουργεί εντυπώσεις εις βάρος του εντολέα μου, με χαρακτήρισε ομοφοβικό», είπε κλείνοντας ο Αλέξης Κούγιας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.