Ελλαδα

Καβάλα: Το χρονικό της γυναικοκτονίας - Τι κατέγραψε η κάμερα στο φαρμακείο

Καρέ καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν και μετά τη δολοφονία της φαρμακοποιού

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Καβάλα η κάμερα στο φαρμακείο κατέγραψε τη στιγμή που ο συζυγοκτόνος πνίγει τη 43χρονη φαρμακοποιό. Καρέ καρέ η γυναικοκτονία. Τα 3,5 μαρτυρικά λεπτά.

Στην Καβάλα στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται το βίντεο από το φαρμακείο, όπου ο συζυγοκτόνος έπνιξε με τα χέρια του τη 43χρονη φαρμακοποιό. Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει καρέ καρέ τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 στον οικισμό Πηγές στην Καβάλα.

Με βάση το υλικό αυτό από τις κάμερες του φαρμακείου, έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη θέση τους τα κομμάτια του παζλ που αφορούν τη νέα γυναικοκτονία στην Ελλάδα -την τρίτη μέσα στο 2022.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στο συγκεκριμένο οπτικό υλικό περιλαμβάνεται το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που το ζευγάρι κατεβάζει τα στόρια στο φαρμακείο μέχρι τη δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού και την απόπειρα αυτοκτονίας του 55χρονου συζυγοκτόνου. Σημειώνεται ότι στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ο δράστης της δολοφονίας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα του.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα - Πότε σκότωσε τη 43χρονη φαρμακοποιό ο 55χρονος συζυγοκτόνος

Όπως προκύπτει από το βίντεο, το χρονικό της άγριας δολοφονίας της άτυχης γυναίκας στην Καβάλα έχει ως ακολούθως:

  • Περίπου στις 16.30 της Πέμπτης, η Αΐντα και ο σύζυγός της μπήκαν στο φαρμακείο, κρατώντας καφέδες, και κατέβασαν τα στόρια.
  • Η 43χρονη φαρμακοποιός κάθεται στο κομπιούτερ και ο 55χρονος την οδηγεί με τη βία στο καμαράκι του φαρμακείου.
  • Ακολουθούν 3,5 μαρτυρικά λεπτά για την 43χρονη. Ο συζυγοκτόνος τη στραγγαλίζει.
  • Μετά τη γυναικοκτονία ο 55χρονος βγαίνει από το καμαράκι, ξαναμπαίνει και σέρνει από τα μαλλιά το πτώμα της γυναίκας του προς τα έξω.
  • Αρκετές ώρες μετά ο συζυγοκτόνος αυτοτραυματίζεται στον λαιμό και στα χέρια του.
  • Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ειδοποιεί την Αστυνομία για το άγριο έγκλημα και ομολογεί τη δολοφονία της συζύγου του.

Θρήνος στην κηδεία της φαρμακοποιού - Ο συζυγοκτόνος της Καβάλας έκανε ανάρτηση φωτογραφία του γάμου τους

Η κηδεία της γυναίκας έγινε σε βαρύ κλίμα σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην άτυχη φαρμακοποιό. Το ζευγάρι είχε δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 10 και 6 ετών, μαθητές Δημοτικού. Η οικογένεια του θύματος κάνει λόγο για «προμελετημένο έγκλημα».

Την ίδια στιγμή οργή έχει προκαλέσει η κίνηση που έκανε ο συζυγοκτόνος την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κηδεία της 43χρονης φαρμακοποιού. Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της γυναίκας και δράστης της τρίτης γυναικοκτονίας μέσα στο 2022 ανήρτησε ως εικόνα προφίλ στο Facebook μια φωτογραφία από την ημέρα του γάμου του με τη φαρμακοποιό. Αυτό συνέβη, όταν συγγενείς και φίλοι έλεγαν το τελευταίο αντίο στη 43χρονη.

Το μήνυμα του συζυγοκτόνου στο Facebook - «Αποχαιρέτισε» τη φαρμακοποιό που έπνιξε στην Καβάλα

Στην ανάρτηση που συνοδεύει τη φωτογραφία στο Facebook ο συζυγοκτόνος γράφει: «Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά, με συννεφα στολισμένη, ντυμένη νύφη στους θεούς...».

Ερώτημα παραμένει πώς κατάφερε να βρει κινητό προκειμένου να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση, καθώς παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που επιχείρησε, όταν σκότωσε τη γυναίκα του. Ο 55χρονος συζυγοκτόνος αναμένεται να απολογηθεί για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα την Τρίτη 10 Μαΐου 2022.

Τι ισχυρίζεται ο συζυγοκτόνος για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα - Η πρώτη κατάθεση

Στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ο συζυγοκτόνος της Καβάλας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο 55χρονος συζυγοκτόνος ισχυρίστηκε για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα ότι δεν είχε πρόθεση να δολοφονήσει τη 43χρονη φαρμακοποιό.

«Βρισκόμασταν στο κουζινάκι του φαρμακείου. Εκεί λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μην φύγει. Μου είπε: "Θα ζητήσω διαζύγιο". Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό, χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά.

» Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος και στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω» ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που του πήραν κατάθεση μέσα από το νοσοκομείο στην Καβάλα.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 43χρονης γυναίκας στην Καβάλα έδειξε ότι η γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, την ώρα που ο 55χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος τη στραγγάλισε μέσα στο φαρμακείο στον οικισμό Πηγές του δήμου Νέστου.

Δολοφονία στην Καβάλα - Η τρίτη γυναικοκτονία το 2022 στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη γυναικοκτονία που διαπράττεται μέσα στο 2022. Μια 69χρονη στα Γιάννενα και μια 41χρονη στη Θεσσαλονίκη είχαν δολοφονηθεί τους προηγούμενες μήνες.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη 41χρονη πυροβολήθηκε από τον πρώην σύντροφό της και ξεψύχησε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με βαριά τραύματα. Στα Γιάννενα ένας 69χρονος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις